Turizam

30-04-2023

U martu preko 65 hiljada turista

U Crnoj Gori je u martu u kolektivnom smještaju ostvareno 65,22 hiljade dolazaka i 156,45 hiljada noćenja turista, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

27-04-2023

Poziv turistima sa Kosova da i ove godine uživaju u ljepotama Crne Gore

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i LTO Ulcinj predstavile su u Prištini aktuelnu turističku ponudu za predstojeću ljetnju sezonu. Promotivni događaj NTO CG i LTO Ulcinj održan je u Prištini gdje su građani imali priliku da se upoznaju sa turističkim novitetima u Crnoj Gori. Tom prilikom, nastup kulturno umjetničkog društva „Tekstilac“ iz Bijelog Polja je privukao pažnju velikog broja posjetilaca.

25-04-2023

(VIDEO) Budva spremna za jubilarni Međunarodni karneval, očekuje se oko 3.000 učesnika

Međunarodni budvanski karneval, koji će ove godine biti održan po jubilarni 20. put, zakazan je za period od 28. aprila do 2. maja. Karneval se organizuje pod sloganom „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa“, a organizatori – Turistička organizacija Budva i NVO Feštađuni najavljuju do sada najveći karneval na trgu ispred i unutar Starog grada.

25-04-2023

Privatni smještaj u Crnoj Gori najpovoljniji na Jadranu

Privatni smještaj u Crnoj Gori je najpovoljniji u regionu, a povećanje cijena koje može da se kreće i do 30 odsto ne mijenja činjenicu da imamo najpovoljnije kapacitete na Jadranu, kazala je u emisiji „Link“, predsjednica Udruženja izdavaoca privatnog smještaja u Crnoj Gori, Branka Džoganović.

23-04-2023

Novinari iz Belgije u posjeti Crnoj Gori

Nacionalna turistička organizacija (NTO) organizovala je studijsku posjetu medija iz Belgije, koji u periodu od četvrtka do sjutra imaju priliku da se bliže upoznaju sa turističkim atrakcijama Crne Gore.

20-04-2023

Pojednostaviti procedure sezonskog zapošljavanja u turizmu

Odbor udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore pozvao je da se do sljedeće ljetnje sezone, kroz prilagođeni zakonodavni okvir, stvore uslovi i domaće stanovništvo motiviše za rad u turizmu, te pojednostave procedure za sezonsko zapošljavanje stranaca.

15-04-2023

Budva: U maju o povezivanju turističkih destinacija

Međunarodna konferencija pod nazivom Povezivanje turističkih destinacija, koju Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma organizuje u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom i Ministarstvom turizma Maldiva, biće 11. i 12. maja održana u Budvi.

10-04-2023

Dobre najave za sezonu

Prema najavama turističkih poslenika očekuje nas jedna od rekordnih ljetnjih turističkih sezona, a da li će biti i najbolja zavisi od dužine trajanja.

05-04-2023

20. jubilarni Međunarodni karneval u Budvi od 28. aprila do 2. maja - „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa“

Do sada najveći Međunarodni budvanski karneval, čijim se kvalitetom programa, brojem karnevalskih učesnika i muzičkih nastupa, na pravi način obilježava veliki, 20. jubilej, biće održan u periodu od 28. aprila do 2. maja na trgu ispred i unutar Starog grada pod sloganom „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa“ u organizaciji Turističke organizacije opštine Budva i NVO „Feštađuni“.

04-04-2023

Potrebna jača saradnja i regionalno povezivanje

Zemlje Zapadnog Balkana imaju veoma sličnu kulturu, istoriju i nasljeđe, što upućuje na potrebu za jačom saradnjom i regionalnim povezivanjem, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović, na FESTA međunarodnom turističkom forumu u Tirani.