Turizam

20-06-2022

Džoganović o bukingu za sezonu i zabludama o fiskalizaciji u privatnom smještaju

Statistika potvrđuje da je turistička sezona u dosadašnjem toku dobra, ali kako kažu u Udruženju izdavalaca privatnog smještaja, popunjenost kapaciteta je oko 20% kapaciteta. Znatno bolji buking bilježi se za jul i avgust, kada se očekuje veći broj turista iz zemalja regiona. Građani koji još nijesu pristupili procesu digitalizacije, sve potrebne informacije mogu pronaći u Udruženju, iz kojeg poručuju da digitalne kase nijesu obavezne za privatne izdavaoce.

17-06-2022

Važnost primjene turističkog nosivog kapaciteta

Predstavnici Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma su na završnoj konferenciji u okviru Interreg Med projekta AlterEco+ ukazali na važnost primjene turističkog nosivog kapaciteta, kao regulacijskog koncepta temeljenog na principima održivosti.

16-06-2022

Završena revitalizacija plaže Plavi horizonti, prilaz i dalje problem

Iako je turistička sezona već počela, tek danas je završena revitalizacija plaže Plavi horizonti. Turisti su se ovih dana kupali uz buku građevinskih mašina, što im je, kako kažu, pokvarilo ugođaj. Još jedan problem je prilaz plaži koji se mora hitno rješavati.

16-06-2022

Davidović: Inflacija se neće u velikoj mjeri odraziti na cijene smještaja

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma Damir Davidović u emisiji Link Radija Crne Gore kazao je da broj turista u junu daje razlog za optimizam kada je riječ o turističkoj sezoni. Istakao je da turistički poslenici balansiraju kako se cijene namirnica ne bi odrazile u velikoj mjeri na cijenu smještaja. On je najavio dolazak velikih kompanija u Crnu Goru, ali nije mogao da otkrije o kojim brendovima je riječ.

14-06-2022

Prihodi od turizma skoro na nivou 2019. godine

Prihod od ino turista je 86 odsto veći nego prošle godine, a skoro 96 odsto je ispunjenost u odnosu na čuvenu 2019, saopštio je ministar ekonomskog razvoja i turizma, Goran Đurović.

14-06-2022

Crna Gora privlačna destinacija za digitalne nomade

Nacionalna turistička organizacija (NTO), u okviru promocije naše zemlje kao atraktivne destinacije za digitalne nomade, domaćin je predstavnicima zajednice digitalnih nomada i influensera iz ove oblasti, koji do četvrtka borave u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

10-06-2022

Turisti iz BiH će i ovog ljeta uživati u ljepotama Crne Gore

Atraktivna turistička ponuda Crne Gore, praćena bogatim kulturnim i muzičkim programom, izazvala je veliko oduševljenje građana BiH na promotivnom događaju u Sarajevu koji organizuje NTO CG u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.

09-06-2022

Davidović u Budvi: Milionske investicije i buka ne idu zajedno

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomskog razvoja Damir Davidović juče je prilikom posjete HG “Budvanska rivijera” i otvaranja novih renoviranih kapaciteta u Slovenskoj plaži kazao da investicije treba da prati komunalni red i da, kako je istakao, naš optimizam mora da bude utemeljen na kvalitetu proizvoda koji imamo.

08-06-2022

(FOTO/VIDEO) Renovirano 200 soba u TN Slovenska plaža, uloženo oko pet miliona eura

U prisustvu državnog sekretara u Ministarstvu ekonomskog razvoja Damira Davidovića, predsjednika Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Crne Gore Velizara Kaluđerovića, predsjednika Odbora direktora HG "Budvanska rivijera" Mijomira Pejovića i izvršnog direktora HG "Budvanska rivijera" Jovana Gregovića danas su svečano otvoreni renovirani blokovi u Turističkom naselju Slovenska plaža, odnosno 200 soba u vilama Ruzmarin i Maslina.

08-06-2022

Dobra vijest i za Crnu Goru: Povratak turista na velika vrata u cijelom svijetu

Svijetom je u prva tri mjeseca putovalo 117 miliona turista ili 182 odsto više nego u isto vrijeme lani, što je brži oporavak od prvotno očekivanog za ovu godinu, prenosi Hina. Iako je to još ispod nivoa 2019. u idućim se mjesecima očekuju poboljšanja, procjena je Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

08-06-2022

Danas svečano podizanje plave zastavice

Prva Plava zastavica u Crnoj Gori za 2022. godinu biće podignuta simbolično danas, na Dan okeana i mora, na kupalištu “MCM” na Velikoj ulcinjskoj plaži u 10.30h.

07-06-2022

Budva promovisala turističku ponudu u Banja Luci

U organizaciji turističkih organizacija Kotora, Tivta i Herceg Novog na glavnom gradskom trgu je brojnim poklonima i podjelom promotivnog materijala upućen poziv Banjalučanima da ovogodišnji odmor provedu na crnogorskom primorju.

06-06-2022

Značajna podrška UNWTO-a crnogorskoj destinaciji

Podrška koju Svjetska turistička organizacija Ujedinjenih nacija pruža crnogorskoj destinaciji je značajna, ocijenila je generalna direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu u Ministarstvu ekonomskog razvoja i turizma, Aleksandra Gardašević-Slavuljica.