Turizam

04-07-2022

U Budvi trenutno boravi blizu 24.000 gostiju

Na budvanskoj rivijeri trenutno boravi oko 23.500 gostiju, oko 10.300 gostiju u hotelima, skoro 13.000 gostiju u privatnom smještaju i nekoliko stotina u kampovima i hostelima, saopšteno je portalu RTV Budva, iz Turističke organizacije.

04-07-2022

U maju 111,46 hiljada turista

U Crnoj Gori je u maju u kolektivnom smještaju ostvareno 111,46 hiljada dolazaka turista i 333,07 hiljada noćenja, pokazuju preliminarni podaci Monstata.

29-06-2022

Kako bez ruskih i ukrajinskih turista u Crnoj Gori?

Turistička sezona u Crnoj Gori dobro je počela. Ipak, izvjesno je da zbog rata u Ukrajini ove godine neće biti ruskih i ukrajinskih turista kao ranije. Mogu li to da nadoknade gosti sa Zapada i novih tržišta?

23-06-2022

(FOTO) TOB prezentovala turističku ponudu budvanske rivijere u Turskoj

U utorak, 21. juna, u sklopu promocije destinacije koju TO Podgorice organizuje u saradnji sa NTO CG i Ministarstvom ekonomskog razvoja u Istanbulu, TO Budva je prezentovala turističku ponudu budvanske rivijere sa akcentom na prirodne ljepote, smještajne kapacitete i aktivni turizam.

22-06-2022

Večeras počinju Budvanske večeri u organizaciji TOB-a

Turistička organizacija opštine Budva i ove godine organizuje manifestaciju „Budvanske večeri“ koja za cilj ima njegu muzičkog naslijeđa ovog podneblja i unapređenje kulturnog sadržaja tokom ljetnjih mjeseci, a podrazumijeva nastupe folklornih ansambala i kvalitetnih klapa iz Budve i okoline. Pogledajte program manifestacije u nastavku teksta.

22-06-2022

Čišćenje objekata u Budvi najtraženiji posao; Teško do kvalitetnog kadra, radnici žele bolje uslove

Sa povećanjem broja objekata koji su u funkciji izdavanja tokom sezone sve su veće potrebe za higijeničarkama, odnosno sobaricama. Hotelska preduzeća, ali i sve veći broj izdavaoca privatnog smještaja susrijeće se sa brojnim poteškoćama prilikom pronalaska adekvatnog osoblja. Sa jedne strane imamo potrebe zahtjevnih gostiju koji strogo ocjenjuju čistoću, sa druge zahtjevne poslodavce, dok su naspram njih oni od kojih zavisi veliki dio posla. Kako se po ovom pitanju snalaze hotelska preduzeća, izdavaoci u privatnom smještaju, šta kaže iskusna dugogodišnja spremačica, te kako uspostaviti kvalitetnu saradnju na relaciji poslodavac- radnik tema je kojom smo se bavili u ovom članku.

20-06-2022

Air Montenegro od danas za Kopenhagen

Avioni nacionalog avio-prevoznika letjeće jednom sedmično iz Podgorice ka Kopenhagenu, dok su od jula planirani letovi dva puta sedmično, saopštili su iz te aviokompanije.