Turizam

06-06-2024

Stari grad najpopularnija Instagram lokacija u Crnoj Gori

Crna Gora nastavlja da privlači pažnju međunarodnih turista, a Budva se i dalje izdvaja kao vodeća Instagram lokacija u zemlji. Naime, prema najnovijem istraživanju, Budva zauzima čak 12 mjesta na listi od 50 najpopularnijih Instagram lokacija u Crnoj Gori, dok Stari Grad drži prvo mjesto sa 1,859,344 Instagram spominjanja.

05-06-2024

Održan sastanak na temu Zakona o stalnom sezoncu

Ministarka Naida Nišić, sa saradnicima, je održala sastanak sa predstavnicima Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) na temu Nacrta Zakona o stalnom sezoncu, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS).

05-06-2024

Martinović: Zajedničkim djelovanjem možemo očuvati životnu sredinu

Svjetski dan zaštite životne sredine treba da podsjeti na važnost svakodnevnih napora za zaštitu prirodnih resursa i podizanje svijesti o ekološkim izazovima sa kojima se suočavamo, kazao je ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, Vladimir Martinović.

05-06-2024

Dobra priprema ključna za uspješnu turističku sezonu

I ovog ljeta, Crna Gora se suočava sa izazovima koji godinama prate ljetnju turističku sezonu. Prema trenutnim rezervacijama, koje pretežno traju do 10. juna, a zatim se ponovo pojavljuju u septembru, jasno je da gosti izbjegavaju špic ljetnje sezone zbog neadekvatne infrastrukture i drugih problema koji su u tom periodu najizraženiji.

04-06-2024

Svečani početak programa “Plava zastavica u Crnoj Gori” ovog petka u Buljarici

Program “Plava zastavica u Crnoj Gori”, u organizaciji Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore i NVU “ECOM - Udruženje za ekološki konsalting u Crnoj Gori”, će ove godine biti svečano otvoren u petak 07. juna, sa početkom u 10:30h, na kupalištu “B5” u Buljarici, saopšteno je iz JP Morsko dobro.

03-06-2024

Neophodne alternative za masovni turizam

Zemlje Mediterana treba da potraže alternative za masovni turizam, te najboljim praksama postignu zajedničke ciljeve koji podrazumijevaju zeleniji, pametniji i otporniji turizam, ocijenjeno je na sastanku Upravljačkog tijela projekta Dijalog za turizam.

30-05-2024

Nova ograničenja opteretila bi poslovanje u turizmu

Potencijalnio uvođenje novih ograničenja upotrebe bezdimnih duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru, negativno bi uticalo na poslovanje u turizmu, a nepovoljno na zaštitu javnog zdravlja, pokazali su najnoviji rezultati istraživanja.

30-05-2024

Moguće otvaranje Svetog Stefana na tri mjeseca

Zakupac grad-hotela Sveti Stefan i Vile Miločer, kompanija Adriatic properties, prihvatila je predlog Vlade da na tri mjeseca stave u stanje mirovanja arbitražni postupak pred Međunarodnim tribunalom u Londonu i da za to vrijeme otvori elitno ljetovalište.

30-05-2024

Mediji iz Češke snimali budvanske plaže

Predstavnici češke nacionalne televizije, CNN Prima News, čeških i slovačkih portala, kao i vlasnik značajne češke turističke agencije, obišli su juče plaže budvanske rivijere, počev od Petrovca gdje su najprije uživali u ribljim specijalitetima, dok su u nastavku dana u panoramskom izletu brodom u organizaciji TO Budva snimili u nizu redom sve budvanske plaže, završno sa plažama Jaz i Trsteno.

29-05-2024

Njemački turistički predstavnici oduševljeni Crnom Gorom

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTO CG) je domaćin DRV fvw Destination Forum-a, u okviru kojeg u Crnoj Gori boravi 60 predstavnika ključnih donosioca odluka njemačke turističke industrije uključujući turoperatore i turističke agencije.

26-05-2024

„Crna Gora mirnija i pristupačnija alternativa Dubrovniku“, po ocjeni proslavljenog britanskog putpisca

Kao rezultat studijske posjete novinara iz Velike Britanije, koju je podržala Nacionalna turistička organizacija, objavljen je članak u britanskom mediju Inews u kojem se ističe Crna Gora kao izuzetno atraktivna destinacija koja nudi odličan odnos cijene i kvaliteta, posebno u poređenju sa susjednom Hrvatskom, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

24-05-2024

Crna Gora domaćin Generalne skupštine Evropske komisije za putovanja

Predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) učestvovala je u radu 107. sjednice Generalne skupštine Evropske komisije za putovanja (European Travel Commision - ETC), koja je održana od 22. do 23. maja u Kaunasu (Litvanija), a događaju su prisutvovali lideri turizma iz 27 zemalja Evrope, saopšteno je iz NTO CG.