Turizam

26-05-2024

„Crna Gora mirnija i pristupačnija alternativa Dubrovniku“, po ocjeni proslavljenog britanskog putpisca

Kao rezultat studijske posjete novinara iz Velike Britanije, koju je podržala Nacionalna turistička organizacija, objavljen je članak u britanskom mediju Inews u kojem se ističe Crna Gora kao izuzetno atraktivna destinacija koja nudi odličan odnos cijene i kvaliteta, posebno u poređenju sa susjednom Hrvatskom, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore.

24-05-2024

Crna Gora domaćin Generalne skupštine Evropske komisije za putovanja

Predstavnica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO CG) učestvovala je u radu 107. sjednice Generalne skupštine Evropske komisije za putovanja (European Travel Commision - ETC), koja je održana od 22. do 23. maja u Kaunasu (Litvanija), a događaju su prisutvovali lideri turizma iz 27 zemalja Evrope, saopšteno je iz NTO CG.

24-05-2024

Nakon posjete u maju prestižni britanski magazini dočaraće ljepote Crne Gore

Uz podršku Turističke organizacije opštine Budva i drugih lokalnih turističkih organizacija Crne Gore, a povodom intezivnih aktivnosti NTO na tržištu Velike Britanije, prestižni magazini National Geographic Traveller, The Guardian i drugi prestižni magazini pisaće o ljepotama Crne Gore nakon posjete u maju.

20-05-2024

Crnoj Gori nedostaje visokoplatežnih gostiju

Iako se ove godine najavljuje izvrsna turistička sezona, Crna Gora se i dalje suočava s dugogodišnjim problemima vezanim za infrastrukturu i tržišnu ponudu, kao i nedostatkom platežno sposobnih gostiju.

19-05-2024

BBC u saradnji sa NTOCG snima specijalnu emisiju o Crnoj Gori

U okviru promotivne kampanje koju je Nacionalna turistička organizacija Crne Gore realizovala u saradnji sa čuvenom globalnom medijskom kućom BBC, u toku je snimanje putopisne emisije posvećene Crnoj Gori pod nazivom “The Travel Show Montenegro”.

15-05-2024

Turistička ponuda Budve predstavljena u Frankfurtu

Turistička organizacija opštine Budva zajedno sa turističkom privredom grada predstavlja turističku ponudu destinacije sa akcentom na ponudu kongresnog turizma na specijalizovanom sajmu kongresne industrije IMEX 2024 koji se održava od 14. do 16. maja u Frankfurtu.

15-05-2024

Županović: Definisati politiku cijena u skladu sa kvalitetom usluge

Da li će ova sezona ispuniti očekivanja je, uoči početka iste, aktuelno pitanje, a iz resornog ministarstva poručuju da je ovogodišnja predsezona, prema podacima Nacionalne turističke organizacije Crne Gore od 9. maja, ohrabrujuća, te da će sezona biti uspješna.

13-05-2024

"Sezona počela 1. maja, 8,2% turista više nego lani"

Ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović poručio je da je ovogodišnja predsezona, prema podacima Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO) od 9. maja, ohrabrujuća, te smatra da će sezona biti uspješna.

10-05-2024

Od Kufina do Jaza izražen problem divljih kampova

Crna Gora je među kamperima iz inostranstva postala veoma primamljiva destinacija. Međutim, razlog zbog kojeg se odlučuju da kampuju baš u našoj državi nisu samo prirodne ljepote već mogućnost da nelegalno kampuju, odnosno da parkiraju svoju kamp kućicu na bilo kojoj javnoj površini.

05-05-2024

Sezona u velikoj mjeri bukirana, cijene smještaja neznatno uvećane

Cijene smještaja u Crnoj Gori su na nivou prošlogodišnjih ili neznatno uvećane. Podaci da je predsezona popunjena ranije i bolje nego prošle godine, a da je sezona u velikoj mjeri već bukirana, kako poručuju turistički poslenici, govore da su cijene formirane na zadovoljstvo gostiju.

04-05-2024

Jovović: Predstojeća sezona bi trebalo da nadmaši prethodnu

Predstojeća ljetnja turistička sezona bi, prema bukingu i rezervacijama hotelskih kapaciteta, trebalo da nadmaši prošlogodišnju, saopštio je predsjednik Odbora Udruženja za turizam i ugostiteljstvo Privredne komore (PKCG), Ranko Jovović i dodao da je budućnost Crne Gore u agroturizmu.

02-05-2024

Još jedna nova linija u Tivtu: Doček za putnike iz Birmingema

Prethodnog mjeseca dočekali smo putnike prvog leta avio kompanije Jet2.com iz Londona, a danas imamo zadovoljstvo da dočekamo prve putnike iz Birmingema. Uvođenje novih linija ka Crnoj Gori od strane kompanije Jet2 je od ogromnog značaja za Crnu Goru imajući u vidu da je riječ o najvećem britanskom turoperatoru i jednoj od vodećih britanskih avio kompanija. Riječ je o kompaniji koja saobraća ukupno iz 11 britanskih gradova, što predstavlja tržište od ukupno 51 miliona ljudi, izjavila je direktorica NTO, Ana Tripković Marković.

29-04-2024

Očekuju dobru predstojeću ljetnju sezonu

Nacionalna turistička organizacija (NTO) sprovela je kratku anketu u susret ljetnjoj turističkoj sezoni, prema čijim rezultatima je više od 96 odsto ispitanika reklo da je zadovoljno najavama za ljeto.

28-04-2024

Vujović: Vjerujemo da će ova sezona nadmašiti onu prethodnu

Nacionalna turistička organizacija Crne Gore i veliki broj lokalnih turističkih organizacija sa primorja, ali i sjevera Crne Gore predstavili su se na sajmu "Sarajevo Travel Fest". Svoju bogatu turističku ponudu je, između ostalih, prezentovala i Turistička organizacija Budve.