08-08-2024

Udruženje podstanara: Nismo politička organizacija

Povodom komentara koji se posljednjih dana javljaju na društvenim mrežama, naime, da je djelovanje Udruženja podstanara Crne Gore - Pokret podstanara Podgorice politički motivisano, u saopštenju za javnost oni nedvosmisleno odbacuju takve kvalifikacije.


Foto: Pexels

Kako navode, ovo udruženje nije politička organizacija, već jedini istinski građanski pokret koji se bori za prava i dostojanstven život podstanarskih porodica.

"Naša misija je ne samo da se čuje naš glas već i da se sami izborimo za pravdu. Konačno se mora čuti glas onih koji su godinama, decenijama zanemarivani, a kada nam je najviše trebala pomoć i politička volja da se razumiju naši apeli i potrebe, dobili smo političko ignorisanje. Zato smo odlučili pokušati da sudbine naše i naše dece uzmemo u svoje ruke", ističe se u saopštenju.

Dodaju da učešće na predstojećim podgoričkim izborima vide kao jedinstvenu priliku da se njihovi ciljevi i zahtjevi čuju i ostvare na institucionalnom nivou.

"Naša borba je usmjerena isključivo na poboljšanje uslova života podstanara, na pravnu zaštitu njihovih prava i na obezbjeđivanje dostojanstvenih stambenih uslova za sve građane", zaključuje se u saopštenju.