01-02-2021

(VIDEO) Županović: Obezbijediti Avio dostupnost destinacije

Za očekivanja posjete tokom ljeta 2021. godine i ostvarivanja pozitivnih turističkih efekata, bez obzira na otvaranje granica važno je da budemo prepoznati kao epidemiološki bezbjedna destinacija, treba biti jako oprezan i detaljno osmisliti targetiran marketing ka određenim emitivnim tržištima pri tom ne zanemariti regionalna tržišta, ali obezbijediti kontinuitet u avio dostupnosti destinacije, smatra turizmolog Prof. Dr. Ivo Županović.


Foto: Screenshot/TV Budva

"Ono na šta je jako bitno obratiti pažnju, na određena emitivna tržišta iz domena Evrope i EU, prevashodno tu mislim na Njemačku, Francusku i Veliku Britaniju, koji, sagledavajući kumulativno te tri zemlje su imale preko 15 odsto učešća u normalnom turističkom prometu 2019. godine i tu po meni treba ići sa marketnim aktivnostima po svakom tržištu. Znači digitalni marketing koji je već započet u Portugalu, Velikoj Britaniji", kazao je između ostalog Županović gostujući u Jutrom iz Budve.

Prema njegovim riječima, sa druge strane treba vidjeti, kada je u pitanju avio dostupnost, koji su to avio koridori koje možemo da obezbjedimo za te zemlje EU, jer kako dodaje i podsjeća, ne treba zanemariti naša regionalna tržišta jer nam donose određeni nivo stabilnosti i na neki način su premošćavanje u ovakvim situacijama.

"Sa druge strane imate tržište EU, Skadinavije koji imaju diskrecioni dohodak i do pet puta veći. Treba da stremimo što većem učešću tih tržišta, a sa druge strane kažem sve to baš zbog ove godine koja će biti ekstremno delikatna kada su u pitanju marketinški alati. Po menii treba biti marketinški koncentrisan na svako tržište ponaosob te vidjeti da se izvuče iz svake komunikacije maksimum", istakao je Županović.

Cijelo gostovanje prof. dr. Iva Županovića možete pogledati u sljedećem videu:





N.D.