30-01-2024

Bokserski klub Budva organizuje dva velika sportska događaja

U Budvi se u narednom periodu oranizuju dva velika sportska događaja u organizaciji bokserskog kluba "Budva", Međunarodni kapm za seniore u februaru i Svjetski Kup za mlade - Jadranski biser u martu.


Foto: Privatna arhiva/Nikola Ružić

Kako je istakao za naš portal trener Nikola Ružić cilj kampa je priprema za Kvalifikacioni turnir za Olimijadu koja se održava 29. februara.



1. Međunarodni kamp za seniore od 16. do 29. febraura

"U kampu će osim naših učestvovati reprezetacije Japana, Indije, Tadžikistana, Moldavije, Litvanije, Grčke, Ukrajine i Srbije. Cilj kampa je što bolja priprema za Kvalifikacioni turnir za Olimpijadu koji se održava u Italiji od 29. februara do 12 marta", istakao je on.



Dodaje da je mart rezervisan za Svjetski Kup za mlade koji će se održati u hotelu Splendid.

"Svjetski Kup za Mlade pod nazivom Jadranski biser održava se od 3. do 11. marta. Najjači turnir na svijetu u uzrastu mladih (17-18 godina) boksera i bokserki. Prema preliminarnim prijavama očekujemo učešće preko 25 reprezentacijama, među kojima su vodeće bokserske sile: Kuba, Rusija, Kazahstana itd.. Turnir se održava u hotelu Splendid, što nam takav kvalitet boksa daje posebnu glamuroznost i sjaj kompletnom događaju", zaključio je Ružić.