04-07-2024

Braunović: Deficit ovlašćenih službenika najveći problem, dva pauk vozila aktivna svakodnevno

Komunalna inspekcija i policija u Budvi suočavaju se sa brojnim izazovima, ali uprkos nedostatku ovlašćenih službenika, daju svoj maksimum u obavljanju dužnosti. V.d. načelnika Komunalne inspekcije i policije Vladan Braunović ističe da su službenici posvećeni radu, kako po službenoj dužnosti, tako i po pisanim inicijativama i prijavama građana putem telefonskih poziva.


Foto: Portal RTV Budva/Arhiva

Kontrola saobraćaja i vanpijačne prodaje predstavlja veliki izazov, a, kako Braunović objašnjava za Radio Budva, komunalni policajci su svakodnevno na terenu i sankcionišu prekršitelje. Pored toga, saobraćajna inspekcija i komunalna policija vrše kontrole taksi vozila i sankcionišu nepropisno zaustavljena vozila, nastojeći da poštuju sve propise.

Kada je riječ o odlaganju kabastog otpada, podsjećamo da je za nepoštovanje propisa o istom napisana jedna kazna u Bečićima. U tom kontekstu, Braunović ističe da bi prekršitelji bili sankcionisani, službenici ih moraju zateći u trenutku odlaganja otpada, što je često teško zbog ograničenog broja komunalnih policajaca koji pokrivaju veliku teritoriju od Jaza do Buljarice.

Takođe, pauk služba svakodnevno radi sa dva specijalna pauk vozila, koja dnevno uklone oko 70 nepropisno parkiranih vozila, dok komunalni policajci pišu kazne.

“Problem u Budvi je nedovoljan broj parking mjesta, ali građani moraju da razumiju da naša služba mora da sprovodi propise. Mi samo vršimo kontrolu, ne nalazimo rješenja za ove probleme, i ukoliko naiđemo na nepropisno parkirano vozilo, naša dužnost je da isto sankcionišemo”, zaključio je Braunović.