25-09-2024

Budva u Zagrebu želi iznenađenje

Odbojkaši Budve nakon poraza od Mladosti kod kuće 3:1 u prvom meču uvodne runde kvalifikacija za CEV Ligu šampiona stigli su u Zagreb, gdje ih sjutra, 26. septembra, od 19 sati očekuje revanš i težak zadatak protiv jednog od najboljih timova regiona.


Foto: odbojka.me

Nakon zahtjevnog meča u MSC “Budva”, u kom su razliku pravile završnice setova, u kojima je uglavnom bolji bio šampion Hrvatske, tehničar Budve, Rastko Milenković očekuje još jednu tešku utakmicu, ali nada se zlatnom setu.

“Očekuje nas sigurno jedna teška utakmica na njihovom terenu, biće jako zahtjevna jer znamo da moramo da pobijedimo 3:0 ili 3:1, da bi igrali zlatni set za prolaz dalje. Vjerujemo u naš kvalitet i mislimo da možemo da ostvarimo pobjedu koja će nas poslati u sljedeći krug kvalifikacija”, kazao je naš mladi tehničar.

Jedan od najboljih igrača Mladosti u Budvi, na zvaničnom debiju u dresu zagrebačke ekipe, bio je još jedan crnogorski seniorski reprezentativac, Đorđe Jovović. Naš korektor cijeni rivala i individulni kvalitet igrača Budve.

“Očekuje nas jako težak i, vjerujem, zanimljiv meč sa Budvom, koja u svojim redovima ima izuzetne pojedince, crnogorske odbojkaške velikane, koji imaju iskustva i znaju da se nose sa ovakvim utakmicama. Mi, sa druge strane, imamo prednost u seriji i prednost domaćeg terena, ali nam to ne dozvoljava se opustimo u bilo kom momentu. Pokušaćemo da što boljom igrom i našom agresivnošću izborimo sjutra plasman u drugu rundu kvalifikacija za Ligu šampiona”, rekao je Jovović, koji je meč u Budvi završio sa 15 poena.

Kako bi došali do drugog kola kvalifikacija za elitno CEV klupsko takmičenje, iskusni Radunović, Ćaćić, Ćulafić, Babić, uz mlade saigrače, ne smiju da izgube više od seta, a u slučaju pobjede u najviše četiri seta ekipa Miljana Boškovića izborila bi zlatni set u Zagrebu. Šansi za debi u dresu Mladosti nada se naš reprezenativni srednji bloker, 18-godišnji Nikola Đurović, koji je ovog ljeta poptisao ugovor na četiri godine sa timom iz hrvatske prijestonice.

Meč se igra u Domu odbojke “Bojan Stranić”, a sudijski par čine Aleksander Sikanjić iz Lihtenštajna i Dobromir Dobrev iz Bugarske.

Potencijalni rivali na narednom koraku ka Ligi šampiona je bolji iz para Inzbruk Tirol – Kapošvari, čiji je revanš na programu večeras, od 18 sati, a meč u Mađarskoj dobili su Austrijanci 3:0. U slučaju eliminacije Budva će evropsku priču nastaviti u kvalifikacijama za CEV Eurokup, u kojima ih čeka Valepa, trećeplasirana ekipa šampionata Finske prošle sezone.



(Odbojka.me)