Društvo

08-10-2024

Predstavnici Opštine Budva na sastanku URBACT mreže u Nikoziji

Predstavnici Opštine Budva, koordinator projekta Luka Mihailović i Marija Bokan, prisustvovali su četvrtom transnacionalnom sastanku u Nikoziji, organizovanom u okviru URBACT mreže, projekta Gradovi kad padne mrak (eng. Cities After Dark). Učesnici, uključujući i lokalne preduzetnike, razgovarali su o stvaranju novih usluga i poslovnih aktivnosti u saradnji sa predstavnicima poslovnog i ugostiteljskog sektora Nikozije.

08-10-2024

Sjutra promjenjivo oblačno, moguća kiša

Promjenljivo do potpuno oblačno, ujutru ili prijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina, naročito u južnim i centralnim predjelima. Poslijepodne uglavnom suvo, uz djelimično razvedravanje osim na krajnjem jugoistoku gdje još moguća povremena kiša i grmljavina.

08-10-2024

Ove sedmice počinje vakcinacija protiv sezonskog gripa

Vakcinacija protiv sezonskog gripa za 2024/2025. u Crnoj Gori počinje ove sedmice i sprovodiće se u svim domovima zdravlja. Glavni cilj vakcinacije protiv sezonskog gripa je smanjenje učestalosti obolijevanja, a prije svega teških formi bolesti, hospitalizacija i smrtnih ishoda među grupama stanovništva koje su u povećanom riziku.

08-10-2024

Angažovati policajace u školskim dvorištima, nasilje mora prestati

Kako bi se vršnjačkom nasilju konačno stalo na put, insistiraćemo na tome da se angažuju policajci u školskim dvorištima, a trebalo bi razmisliti i o strožim kaznama koje će biti propisane zakonom, rekla je poslanica Pokreta Evropa sad i članica skupštinskog Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Branka Marković.

08-10-2024

Tužilaštvo pokrenulo istragu o sekti na Žabljaku

Uprava policije istražuje djelovanje pripadnika ruske sekte "Ašram Šambala", koji su prošle sedmice uhapšeni na Žabljaku. Tom prilikom oduzeto je više stotina telefonskih kartica, na desetine kreditnih kartica, lap topova i mobilnih telefona kao i 70.000 eura u gotovini.

08-10-2024

Međunarodni eksperti na konferenciji o vodama u Budvi

Preko stotinu eksperata i zaposlenih u kompanijama za vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda iz zemlje i regiona učestvovaće na Petoj međunarodnoj konferenciji o vodama koja se održava u Budvi 10. i 11. oktobra.

08-10-2024

Budva: Krivična prijava zbog zloupotrebe službenog položaja

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Budva podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru protiv lica koje je bilo zaposleno u Ministarstvu unutrašnjih poslova, u Filijali Budva, Direktorat za građanska stanja i lične isprave.

08-10-2024

Dom zdravlja Budva obilježava Ružičasti oktobar

U okviru aktivnosti posvećenih prevenciji karcinoma dojke, u Budvi će se održati niz radionica i besplatnih kliničkih pregleda. Ovi događaji su otvoreni za sve zainteresovane i pružaju mogućnost edukacije i rane dijagnostike.

08-10-2024

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore pomaže sport u Boki sa preko 200.000 eura

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore objavljuje da je u 2024. godini pružilo sponzorsku podršku sportskim klubovima bokeljskih opština: Herceg Novi, Tivat, Kotor, kao i opštine Budva. Ovim sponzorstvom, preduzeće nastoji da podstakne razvoj sporta i mladih talenata u crnogorskom primorju, doprinoseći njihovim uspjesima i jačanju lokalnih sportskih zajednica.

08-10-2024

Osveštan manastirski hram Svete Matrone Moskovske u Donjem Grblju

Njegovo Visokopreosveštenstvo Arhiepiskop cetinjski Mitropolit crnogorsko-primorski i Egzarh sveštenog Trona pećkog g. Joanikije osveštao je u subotu novopodignuti manastirski hram Svete Matrone Moskovske u selu Kovači u Donjem Grblju i u njemu sa sveštenstvom i vjernim narodom odslužio Svetu arhijerejsku liturgiju.