Društvo

09-10-2024

Uhapšena osoba zbog napada na službeno lice

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat juče su preduzimali mjere i radnje regulisanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Budva - Tivat, radi bezbjednog prolaska vozila pod pratnjom u kojima su se nalazile štićene ličnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

09-10-2024

Krivične prijave zbog utaje poreza i doprinosa

Službenici Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv podgoričkog preduzeća Trotters It i danilovgradske firme Montenegro bikers apartments, zbog sumnje na utaju poreza i doprinosa.

09-10-2024

Sjutra promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima

Promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, tokom dana uglavnom suvo ili ponegdje uz malo kiše u južnim i centralnim predjelima. Tokom noći jače naoblačenje, a u kasnim satima kiša i grmljavina u većem dijelu zemlje.

09-10-2024

Izgradiće pet novih i rekonstruisati deset škola u naredne tri godine

Do 2027. godine predviđeno je da se u Crnoj Gori izgradi pet novih škola, rekonstruiše deset srednjih stručnih škola i tri vrtića, te da se nabavi školski namješaj za sve škole i vrtiće kao i računarska i specijalizovana oprema. To je, između ostalog, zacrtano Reformskom agendom Crne Gore 2024-2027. godine.

09-10-2024

Ko je zadužen za čistoću groblja u Budvi?

Budva je grad koji se poslednjih decenija intenzivno širi, a sa povećanjem broja stanovnika veća je i potražnja za grobnim mjestima. Za gradsko groblje, koje je prije dvije decenije izgrađeno na periferiji, danas se može reći da je u centru grada, a kako su povrdili u Pogrebnim uslugama, koje upravljaju grobljem, povremeno se dešavaju i neprijatnosti, jer je groblje otvoreno sa tri strane. Opština Budva budžetom za 2024. godinu opredijelila je 150.000 d.o.o. Pogrebne usluge.

09-10-2024

Rajković: Komunalno Budva otvoreno za svaki vid saradnje

Svaka velika kiša, bilo ljetnja ili jesenja, duž čitavog gradskog područja nanese velike količine građevinskog šuta, pijeska i drugog otpada na atmosferske rešetke i u kanale, a RJ Čistoća nije dužna da to uklanja, objašnjava PR Komunalnog preduzeća Aleksandra Rajković.

09-10-2024

Danas promjenjivo oblačno, moguća kiša, do 23C

Promjenljivo do potpuno oblačno, ujutru ili prijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina, naročito u južnim i centralnim predjelima. Poslijepodne uglavnom suvo, uz djelimično razvedravanje osim na krajnjem jugoistoku gdje još moguća povremena kiša i grmljavina.

08-10-2024

Predstavnici Opštine Budva na sastanku URBACT mreže u Nikoziji

Predstavnici Opštine Budva, koordinator projekta Luka Mihailović i Marija Bokan, prisustvovali su četvrtom transnacionalnom sastanku u Nikoziji, organizovanom u okviru URBACT mreže, projekta Gradovi kad padne mrak (eng. Cities After Dark). Učesnici, uključujući i lokalne preduzetnike, razgovarali su o stvaranju novih usluga i poslovnih aktivnosti u saradnji sa predstavnicima poslovnog i ugostiteljskog sektora Nikozije.

08-10-2024

Sjutra promjenjivo oblačno, moguća kiša

Promjenljivo do potpuno oblačno, ujutru ili prijepodne kiša, pljuskovi i grmljavina, naročito u južnim i centralnim predjelima. Poslijepodne uglavnom suvo, uz djelimično razvedravanje osim na krajnjem jugoistoku gdje još moguća povremena kiša i grmljavina.