09-08-2024

Insert iz ljeta: Grad teatar uvijek u žiži interesovanja, sugrađani i gosti uživaju u programu

Glavna urednica Grad teatra Svetlana Ivanović kazala je da je dvije trećine ovog festivalskog programa već iza nas što se tiče ovog ljeta, te da su izuzetno zadovoljni odazivom publike, a posebno onima koji su svake noći zajedno sa njima na sceni Grad teatra.

Insert iz ljeta: Grad teatar uvijek u žiži interesovanja, sugrađani i gosti uživaju u programu | Radio Televizija Budva

"Počeli smo 5. jula i imali smo zaista intezivan festivalski program iz večeri u veče, očekuje nas još 20 dana programa, a u svim segmentima ove godine vlada veliko interesovanje publike i mi se zahvaljujemo svima onima koji prate naše programe na ukazanom provjerenju", istakla je Ivanović.

Vrijeme teče, publika se mijenja, dolaze nove generacije.

"Interesovanje za događaje kulture i dalje postoji, traže se takvi sadržaji i uvijek imate ljude koji će svoj odmor u Budvi upotpuniti programom Grada teatra, a tu su i sugrađani koji zaista prate festival od samih početaka i koji kao i ja mogu govoriti o fstivalu, tu su i sugrađani koji su kasnije počeli da prate i ja im se svima zahvaljujem", istakla je Ivanović.

Scene za izvedbe predstava ističe Ivanović su brojne, tu su amfiteatar manastira Stanjevići, dvorište Osnovne škole, scena izmešu crkava kao stalna scena, ali Grad teatar je bio i na Citadeli koja je u jednom trenutku bila njegova matična scena, Čelobrdu, Kraljičinoj plaži, Petrovcu, Zavali i Brijegu od Budve.

Opširnije u videu: