20-04-2021

Marović: Na Jazu ima dosta posla, izgradnja staze najznačajniji infrastrukturni projekat

U subotu 10. aprila izabran je novi Savjet MZ Jaz, na čijem će čelu kao predsjednik naredne četiri godine biti Radenko Marović.

Marović: Na Jazu ima dosta posla, izgradnja staze najznačajniji infrastrukturni projekat | Radio Televizija Budva

Foto. Screenshot

Jaz je sam po sebi turistička zona, a dio Jaza gdje je nekada bio kamp najpogodniji je za realizaciju poslova, međutim MZ Jaz ne zahvata taj dio teritorije.

"Ima dosta posla, imamo problem sa prečišćavanjem voda, započeta je realizacija staze na samoj plaži koja je iz raznoraznih raloga prebačena da se radi u oktobru. To je najveći infrstruktrurni projekat, a uz to ima još dosta stvari koje su nam bitne kao što su rijeka, ulaz u rijeku, sređivanje samog Jaza, šetališnih zona kao i osvjetljenje jer se ipak radi o bitnom dijelu grada", istakao je Marović.

Pandmeija koronavirusa je usporila aktivnost koje su trebale da budu ralizovane u 2020. godini, dok je tokom 2019. urađeno dosta što se tiče poboljšanja same saobraćajne infrastrukture, izgradnje pješačkih staza i trotoara, do radova na kanalizacionoj mreži.

"Zahvaljujući Mladenu Mikijelju koji je vodio investicije mnoge stvari smno tada riješili. Postoji problem sa kanalizacijom i sistemom za prečišćavanje vode, njegov kaspacitet je mali i nije dovoljan i to će biti veliki problem. Mi smo proešle godine imali malu havariju koja je srećom brzo sanirana, ali je suština da se takvi ekcesi ponovo događaju što nam sada kada se borimo za svakog gosta zaista nije potrebno", istakao je.

Planirana staza trebala bi da reguliše najakutniji i najugroženiji dio Jaza od polovine plaže do rijeke.

"To je jedan neosvijetljni i neuređeni dio, pa se nadamo da ćemo uz pomoć Morskog dobra u budućnosti i to završiti", navodi Marović.

Mještani Jaza sa nestrpljenjem očekuju izgradnju kapele, koja se najavljuje već unazad 15 godina, ove godine opština je ipak za taj projekat izdvojila 174.000 eura.

"Mi moramo da budemo svjesni da kapela mora da postoji u svakom dijelu grada, to je nužni dio naših života. I to je stvar koja će se riješiti", istakao je dodajući da se nada regulaciji trase puta Tivat-Jaz.

"Time bi se riješile mnoge stvari, vezane i za struju i za kanalizaciju", kazao je Marović.

Mještani MZ Jaz nijesu bez razloga Maroviću dali svoje povjerernje za vođenje ove MZ, on je i godinama unazad bio uključen u sve ono što se dešavalo.

"Mi smo preko NVO "Jaz", Branka Marović i ja pokušavali da rješavmo probleme sa opštinom i imali smo dosta uspjeha, pandemija nas je usporila, ali evo nadamo se da će ova pošast proći i da ćemo se okrenuti novim stvarima. Ima dosta posla, ali ja sam optimista, pošto su ljudi koji su sada u tijelu MZ Jaz, mladi i oni će mnoge stvari znati prije nego ja", ističe Marović.

Na zboru MZ Jaz bilo je veliko interesovanje mještana.

"Jaz je velika teritorija u kojoj ima raznolikog oblika stanovništva, tu je i romsko naselje...Tako da tu ima mnogo stvari koje treabaju da se rješavaju", zaključio je Marović.