03-02-2022

Marović: Na Jazu mnogo urađeno, u planu izgradnja duple trake na dionici puta prema Tivtu

U proteklom periodu na području MZ Jaz završen je veliki broj infrastrukturnih radova, kao što su uređenje autobuskih stajališta, pješačkih prelaza, trotoara, dok u budućnosti možemo očekivati izgradnju duple trake na dionici puta prema Tivtu, a iz ove MZ navode da su svi projekti produkt dobre saradnje sa lokalnom samoupravom.


Foto: portal RTV Budva

Na teritoriji mjesne zajednice Jaz postoje razni problemi i u takvoj sitauciji je važan odnos koji mještani imaju prema istim, navodi Radenko Marović, dodajući da je ova MZ u prethodnoj godini poslala veliki broj dopisa lokalnoj samoupravi.

"Ja sam ubijeđen da je malo kad na nekom prostoru više urađeno. Imali smo sreću da iz lokalne samouprave imaju razumijevanja za naše predloge. Tako da smo došli u situaciju da smo dio tih infrasturkturnih problema vezanih za saobraćaj riješili", kazao je on.

Na Jazu je aktuelan problem poplava sa čime je Javno preduzeće za upravljanje Morskim dobrom upoznato i kako navodi Marović u toku je projektovanje najboljeg rješenja, te se u narednom periodu očekuje i početak ovih radova.



"Kroz rješavanje tog problema dobili smo još neka rješenja za Jaz, sam slivnik koji je tu za potrebe čamaca, proširenje korita rijeke koji će doprinijeti prostorom za vezove i taj prostor će dobiti neku potpuno novu dimenziju", istakao je Marović.

U MZ Jaz susreću se i sa problemom otpadnih voda, a kako Marović ističe Opština Budva trenutno priprema najbolje rješenje.

"Očekujemo konačno rješenje problema otpadnih voda sa tog prostora. Ovo je ja mislim jedini dio grada koji ima svakodnevni porast broja stanovnika. Mislim da ćemo sa rješenjem tih problema imati mnogo bolju situaciju na Jazu", kazao je on.

Na Jazu je u toku i izgradnja dzrgog dijela pješačke staze koja vodi prema ušću rijeke, a osim estetskog doprinosa ovaj projekat ima i funkcionalnu važnost za ugostitelje i zakupce plaža zaključuje Marović.