02-08-2023

Ribarsko veče u Bigovi 6. avgusta

Manifestacija “Ribarsko veče” biće održana u Bigovi u nedjelju, 6. avgusta sa početkom u 21 sat.

Ribarsko veče u Bigovi 6. avgusta | Radio Televizija Budva

Foto: MZ Bigova

Organizatori manifestacije su mještani Bigove, pod pokroviteljstvom Mjesne zajednice (MZ) Glavatičići-Bigova.

Kako je za Radio Kotor kazao predsjednik Savjeta Stanko Lazarević, posjetioce i posjetieljke, kao i svake godine, očekuje bogat program. Napominje da će biti posluženo 250 kg ribe sa gradela i 200 litara vina.

“Manifestacija se održava od 1996. godine uz manje prekide tokom perioda pandemije koronavirusa. Svake godine uspješno organizujemo Ribarsko veče i privlačimo veliki broj gostiju. I ove godine će biti bogat muzički i zabavni proram. Za muziku će biti zadužen Aleksandar Bogdanović. Nastupiće KUD Boka iz Tivta, Plesni studio Alisa iz Kotora, Teatar 303 iz Kotora, a program će voditi Duško Davidović. Kao i svake godine, noć će krunisati spektakularan vatromet”, ističe Lazarević.

Navodi da je prošle godine zabilježena rekordna posjećenost manifestacije “Ribarsko veče”.

“Posjetioci su uživali u atmosferi, veselili se i jeli ribu uz vino. Gosti su bili sa svih strana. Svi su otišli presrećni svojim kućama. Mnogi planiraju godišnje odmore prema manifestaciji u Bigovi”, kaže Lazarević.

Podsjeća da se u okviru manifestacije, u popodnevnim satima održavaju sportske igre.

Početak je u 13 sati.

“Vlada ogromno interesovanje. Veliki broj djece učestvuje u sportskim igrama: plivanju, ronjenju, odbojci, fudbalu, šutiranju trojki, trčanju. Jako je zanimljivo. Uz muziku i igre uveselićemo naše najmlađe. Na početku manifestacije u večernjim satima dijelimo pehare za prva i diplome za prva tri mjesta. Sve to radimo kako bi podstakli mlade da se više bave sportom”, navodi Lazarević.

On ističe važnost očuvanja tradicionalnih manifestacija i odličja jednog mjesta.

“Nadam se da će mlađi uvidjeti važnost ove manifestacije i preuzeti organizovanje, te uljepšati i unaprijediti manifestaciju. Na mladima svijet ostaje”, ističe Lazarević.

Napominje da će saobraćaj biti zatvoren na samom ulazu u mjesto od 10 do 1 sat poslije ponoći, do kata i traje manifestacija. Dio parkinga će, navodi, biti obezbijeđen.

“Molimo sve da tog dana ne pokušavaju automobilima ući u selo kako ne bi otežavali održavanje manifestacije”, apeluje Lazarević.

(Radio Kotor)