17-04-2023

(VIDEO) HG Budvanska rivijera spremna kako za predsezonu, tako i za glavnu turističku sezonu

Sa radom su počeli Hotel Palas u Petrovcu, Hotel Aleksandar u Budvi, otvaraju se vrata hotela Castellastva, a krajem aprila sa radom počinje turističko naselje Slovenska plaža, najavila je PR menadžerka HG Budvanska rivijera, Jelena Kaluđerović.

(VIDEO) HG Budvanska rivijera spremna kako za predsezonu, tako i za glavnu turističku sezonu | Radio Televizija Budva

Foto: HG Budvanska rivijera

“Prema dosadašnjim najavama, onim što već bilježimo na terenu i rezultatima koje bilježe naši otvoreni hoteli, možemo da kažemo da će ova predsezona u našim hotelima biti za 30% bolja nego što je bila prethodna.”

Kaluđerović navodi da je na turističkim uposlenicima da se sezona produži, te da od aprila do oktobra bude dobra popunjenost. Tome u prilog govore i trenutni podaci, a osim tradicionalno dobre posjećenosti iz Srbije, Bosne i Hercegovine i drugih zemalja regiona u HG Budvanska rivijera očekuju dolaske sa novih tržišta.



“Tu su tržišta Francuske i Velike Britanije koja su pogotovo zastupljena u našim hotelima u Petrovcu. Naravno, tu su i ostala tržišta sa kojih će se zabilježiti rast dolazaka. Prema najavama, to su tržište Zapadne Evrope, Njemačke, Poljske, Češke, Mađarske, Rumunije, Bugarske, zemlje Baltika, ali i neka nova tržišta koja su prošle godine doživjela ekspanziju. Ove sezone će “eksplodirati” tržište Izraela. Upravo u Hotelu Aleksandar imamo goste iz Izraela, a sa tog tržišta se zaista očekuje veliki priliv gostiju ove godine. Jedno novo tržište je i Egipat,” najavila je Kaluđerović.