Turizam

25-07-2022

Danas s Đurovićem o turističkoj sezoni

Članovi Odbora Udruženja turizma i ugostiteljstva Privredne komore razgovaraće danas u Ulcinju sa ministrom ekonomskog razvoja i turizma, Goranom Đurovićem, o ovogodišnjoj turističkoj sezoni.

22-07-2022

(VIDEO) U Budvi zvanično prijavljeno 36.346 gostiju; Kuljača: Sezona nije loša kakvom se predstavlja u javnosti

Prema zvaničnim podacima koje Turistička organizacija opštine Budva dobija jednom sedmično neposredno od budvanskih hotelijera i iz sistema za prijavu boravka sa turističko- informativnih biroa koji se nalaze na teritoriji cjelokupne budvanske rivijere, u Budvi boravi 36.346 gostiju, što je za 22% više u odnosu na prethodnu sedmicu, saopšteno je iz Turističke organizacije Budve.

21-07-2022

Narod čini Crnu Goru još ljepšom destinacijom

Nacionalna turistička organizacija je u saradnji sa turističkom privredom, u okviru promocije na tržištu Saudijske Arabije, ugostila influensera i poznatog voditelja MBC televizije, Ali Hammada Al Gofilyja, koji boravi u studijskoj posjeti Crnoj Gori.

21-07-2022

Zaradić: Auto-kamp u Buljarici popunjen preko 90%

Trenutna posjećenost u Auto-kampu “Maslina” u Buljarici je na nivou prošle, a možemo reći i na nivou 2019. godine, kazao je za Budvansku hroniku vlasnik Milivoj Zaradić. On je istakao da je razlog za to oslonjenost na tržišta Zapadne Evrope, zbog koje nisu pogođeni trenutnom situacijom koja se dešava u Ukrajini i Rusiji.

19-07-2022

Crna Gora na naslovnici britanskog magazina Food and Travel

Crna Gora se našla na naslovnici prestižnog britanskog magazina Food and Travel koji je objavio članak na 11 strana o toj državi kao gastronomskoj turističkoj destinaciji, sa širokim spektrom jedinstvenih ukusa za svačija nepca.

19-07-2022

Ponuda Crne Gore predstavljena sa sajmu Global BirdFair

Turističke organizacije Bara, Podgorice i Tivta, u saradnji sa turističkom agencijom Monticola, koju je osnovao Centar za zaštitu i proučavanje ptica, predstavili su ponudu Crne Gore kao izuzetne nove birdwatching destinacije na sajmu Global Birdfair u britanskom Oakhamu.

18-07-2022

Izostali avio-letovi pa i elitni gosti

Prošle godine u ovo vrijeme tražio se krevet više, međutim ova sezona je, po svoj prilici, zakazala. Kako su Pobjedi kazali hotelijeri i ugostitelji, mnogo su više očekivali od špica, pošto je predsezona počela dobro i obećavala je. Očekuju, međutim, da će se stvari promijeniti nabolje i da će ipak imati narednih mjesec dana posjećenost makar kao prošle godine, dok se sa godinama prije korone ne mogu porediti.

15-07-2022

Osjeti Crnu Goru

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma ove godine je pokrenulo kampanju Osjeti Crnu Goru/Feel Montenegro i pokrovitelj je brojnih manifestacija i festivala, koji će imati višestruke benefite za turizam države.

12-07-2022

Radno vrijeme info punktova tokom praznika

Povodom Dana državnosti 13. i 14. jula radno vrijeme svih biroa je od 8h do 14.30h, osim dežurnog info biroa u Mediteranskoj ulici, koji će raditi od 8h do 21h i objekta u Dukley marini, koji će raditi od 8h do 20h radi vršenja naplate borvišne takse za plovne objekte nautičkog turizma, saopšteno je iz Turističke organizacije Budve.

11-07-2022

U Crnoj Gori oko 95 hiljada turista

U Crnoj Gori, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, boravi oko 95 hiljada turista, pet odsto više nego u uporednom periodu prošle godine, a 82 odsto realizacije u poređenju sa 2019. godinom, saopštili su predstavnici Nacionalne turističke organizacije.

10-07-2022

Oko pet odsto više turista i 35% više prihoda

U Crnoj Gori, prema podacima lokalnih turističkih organizacija, boravi oko 95 hiljada turista, što je oko pet odsto više u odnosu na uporedni prošlogodišnji period, dok su ukupni namjenski prihodi veći oko 35 odsto.

09-07-2022

Promocija Trebinja danas u Budvi

U skladu sa nedavno sklopljenim Protokolom o poslovno–tehničkoj saradnji između turističkih organizacija Trebinja i Budve, a na osnovu dosadašnje kvalitetne, višegodišnje saradnje, danas će na trgu ispred Starog grada biti organizovana promocija turističke ponude Trebinja u Budvi, pod sloganom „Trebinje – grad koji volite“.

08-07-2022

Promocija Trebinja u Budvi u subotu, 9. jula

U skladu sa nedavno sklopljenim Protokolom o poslovno–tehničkoj saradnji između turističkih organizacija Trebinja i Budve, a na osnovu dosadašnje kvalitetne, višegodišnje saradnje, u subotu 9. jula, na trgu ispred Starog grada, biće organizovana promocija turističke ponude Trebinja u Budvi, pod sloganom „Trebinje – grad koji volite“.