14-06-2023

U Budvi gostuje riječki balet, crnogorska premijera koreografije "Plamteća voda"

Jedna od vodećih savremenih koreografija današnjice "Plamteća voda" koju će izvesti grupa umjetnika Hrvatskog narodnog kazališta "Ivan pl. Zajc" iz Rijeke, biće odigrana u četvrtak, 15.juna na Jadranskom festivalu igre, na sceni između crkava sa početkom u 21h.

U Budvi gostuje riječki balet, crnogorska premijera koreografije

Foto: TOB

"Gostovanje riječkog baleta s Plamtećom vodom, jednog od vodećih suvremenih koreografija današnjice na prvom Jadranskom festivalu igre u Budvi, upravo je rezultat težnji da kao ravnateljica riječkog baleta vodim balet "s karakterom", grupu umjetnika koji vjeruje u neprekidno umjetničko preispitivanje i nadogradnju. Kulturna razmjena tijekom skorog gostovanja bit će trenutak da prezentiramo dosljednost svojih umjetničkih i etičkih načela i suradljivost u dodiru s novim ili onim nešto manje poznatim", rekla je Maša Kolar, umjetnička direktorica baletskog programa HNK "Ivan pl. Zajc" Rijeka.


Kolar/Foto: TOB

"Projekti s Budvom uvijek su za mene imali poseban značaj. Sceni između dviju crkava teško je odoljeti. Lokacija je inspirativna i izazovna. Sigurna sam da će i ovogodišnje gostovanje prenijeti složene emocije i ideje i da ćemo bez riječi, plesom povezati ljude i potaknuti na dijalog", poručuje Kolar.