04-10-2024

Vučković najavio sjutrašnji plivački maraton od Dobrote do Perasta

Humanitarni plivački maraton "Dobrota 2024" održaće se 5. oktobra u organizaciji Triatlon kluba Kotor i sportskog društva Open Water iz Budve, u partnerstvu sa Specijalnom bolnicom za psihijatriju Dobrota.

Vučković najavio sjutrašnji plivački maraton od Dobrote do Perasta | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/arhiva

Sva prikupljena sredstva biće usmjerena za potrebe bolnice, a pored novca, moguće je donirati sportsku i umjetničku opremu poput stolova za stoni tenis, košarkaških lopti, slikarskog materijala i gline.

Organizatori očekuju da maraton prođe u dobrom duhu, uz planirano lagano timsko plivanje.

"Ovo nije samo događaj za plivače, već i za sve one koji su dio pratnje, jer sigurnost učesnika na otvorenim vodama zahtijeva veliku pažnju", rekao je za program Radio Budve Luka Vučković iz Open Water-a, osvrćući se na značaj pažljive organizacije.

Učesnici će se prije trke podvrgnuti ljekarskim pregledima, a maraton će početi oko 9 sati, sa startom iz Dobrote prema Perastu. U slučaju loših vremenskih uslova, organizatori će odložiti događaj za naredne dane.

Maraton će biti humanitarnog karaktera, a sva sredstva se prikupljaju preko računa Triathlon kluba Kotor, koji će novac proslijediti bolnici. Do sada je prikupljeno blizu 3000 eura, a očekuje se još donacija. Nakon maratona, bolnica Dobrota će organizovati prijem za učesnike.

Ovaj događaj ne samo da okuplja sportiste već i cijelu zajednicu, sa ciljem da se pruži podrška onima kojima je najpotrebnija.