01-10-2024

Zahvalnost za decenije rada: Starograđani organizovali svečani ispraćaj Muja Labjanaja

Nakon više od 30 godina predanog rada u budvanskom Starom gradu, Mujo Labjanaj, dugogodišnji radnik Komunalnog preduzeća, odlazi u penziju. Tim povodom, MZ Stari grad je odlučila da organizuje svečanu večeru i ispraćaj u njegovu čast, a zamjenica predsjednika Savjeta, Danijela Božović, mu je tom prilikom uručila donaciju koju su prikupili kao znak pažnje i zahvalnosti.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

Mujo Labjanaj došao je sa Kosova u Budvu sa 14 godina tražeći priliku za bolji život i gotovo čitav radni vijek proveo je radeći na održavanju ljepote i čistoće budvanskog Starog grada. Stoga su članovi MZ Stari grad i restoran hotela Mogren odlučili da organizuju večeru i svečani ispraćaj kao znak zahvalnosti za decenije rada i doprinos očuvanju Starog grada.

Kako kaže Mujo, došlo je vrijeme da se pozdravi sa Budvom i vrati u Peć. Skromnost i požrtvovanost obilježili su njegov radni vijek, a mještani Starog grada ga pamte kao osobu koja je uvijek bila tu da pomogne, bez obzira na težinu posla.

“Volim ih puno, držali su me kao svoje dijete. Nikada ružnu riječ nisam čuo i uvijek su mi bila otvorena vrata, šta god mi je trebalo uvijek su mi pomogli“, kazao je Mujo za Polis.

Iako se oprašta od posla, kaže da će mu Budva i Stari grad uvijek ostati u srcu, te da sa ponosom gleda na godine rada i doprinos koji je ostavio za sobom. Zahvaljujući njegovom trudu i predanosti, generacije posjetilaca imale su priliku da uživaju u čistim ulicama Starog grada.

Prilogom u Polisu i RTB se oprašta od Muja, sa željom da u penziji uživa u zdravlju i sreći.

https://www.instagram.com/reel/DAkwxkqIXse/?igsh=ejBzYmF2bHkxZXg1