12-06-2024

Zdravstveni tehničar, novi smjer u SMŠ “Danilo Kiš” u Budvi; Amfiteatar uskoro u funkciji, tokom ljeta planirana brojna ulaganja

JU SMŠ "Danilo Kiš" spremno dočekuje još jednu generaciju srednjoškolaca kojima će biti ponuđen upis na čak 11 smjerova.

Zdravstveni tehničar,  novi smjer u SMŠ “Danilo Kiš” u Budvi; Amfiteatar uskoro u funkciji, tokom ljeta planirana brojna ulaganja | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/D.B.

Od naredne školske godine SMŠ "Danilo Kiš" uvodi novi smjer, zdravstveni tehničar, što je pored sportske gimnazije; carine, špedicije i organizacije transporta treći novi smjer koji je uveden u ovoj školi u poslednje dvije godine.

"Imaćemo još jedan novi smjer, zdravstveni tehničar i uz proširenje upisa za Turističke tehničare nudimo još jedno odjeljenje smjera Ekonomski tehničar", kazao je za naš portal Krsto Vuković, direktor JU SMŠ "Danilo Kiš".

Učenicima će biti ponuđeno 11 obrazovnih programa, po smjerovima:

- Gimnazija, tri odjeljenja po maksimalno 28 učenika
- Sportska gimnazija, 28 učenika
- Hotelsko-turistički tehničar, dva odjeljenja (2x28)
- Ekonomski tehničar, dva odjeljenja (2x28)
- Zdravstveni tehničar, 28 učenika
- Carina, špedicija i organizacija transporta, 28 učenika
- Gastronom, 28 učenika
- Restorater, 28 učenika
- Kuvar (III stepen), 28 učenika
- Konobar (III stepen), 28 učenika
- Poslastičar (III stepen), 28 učenika


U toku je renoviranje školskog amfiteatra, koji finansira Opština Budva, a koji će prema riječima Vukovića, biti završen do 26. juna tekuće godine. Takođe je najavljeno da će tokom ljetnjeg raspusta biti realizovana brojna ulaganja unutar i na objektu škole.

"Velika sala amfiteatara će biti završena do 26. juna, a pomoćne prostorije: šminkernica, garderober, svlačionica, koje Ministarstvo prosvjete finansira sa 20 hiljada eura, biće opremljene do 10. jula. Nakon toga opremiće se kabinet za medicinski smjer, a tokom ljeta, slijede i radovi odnosno rekonstrukcija podnih obloga, instalacija, plafona, učionica i centralnog fasadnog dijela škole (projekat EIB) i realizacija projekta RCF (restoran i 6 kabineta)", najavio je Vuković.

Konkurs za upis u srednje škole će biti raspisan 17.juna a upis će se vršiti 24, 25, 26. juna (0-24) i 27.juna do 15.00 preko www.upisi.edu.me.


J.M.