21-10-2024

Centar za mame: Radionice o porođaju i prvim danima sa bebom ove sedmice

U podgoričkom Centru za mame u toku je oktobarski ciklus škole za trudnice, a ove sedmice na programu su dvije radionice, koje je moguće pratiti i online, putem aplikacije Zoom.


Foto: Roditelji.me

U ponedjeljak, od 18 sati doktor Milutin Mitrović, specijalista ginekologije i akušerstva, održaće radionicu pod nazivom “Sve što si htjela da znaš o porođaju“, dok je u srijedu na programu pokazna radionica “Prvi dani sa bebom” koju vodi patronažna sestra Sanela Rastoder.

Na radionici u ponedjeljak doktor Mitrović će sa budućim mamama razgovarati o tome kako teče porođaj, koje su njegove faze, a biće riječi i o pripremi za porođaj uz epidural, carski rez, spinalnu anesteziju… Polaznice radionice imaće priliku i da odgledaju pokaznu video simulaciju porođaja uz komentare doktora Mitrovića.

Radionica koja je na programu u srijedu od 18 sati je pokaznog karaktera. Patronažna sestra Sanela Rastoder će budućim mamama pokazati kako se njeguje beba u prvim danima nakon dolaska kući iz porodilišta, od njegovanja do kupanja i povijanja, a polaznice će imati priliku da postavljaju pitanja i same se oprobaju koliko su vješte u kupanju i povijanju bebe tokom demonstracije.

Još uvijek ima nekoliko slobodnih mjesta za obije radionice, a zainteresovani budući roditelji se mogu prijaviti na broj telefona 069 493 493 ili kroz inboks instagram profila Centra @centarzamamecg. Radionice je moguće pratiti i online, putem aplikacije Zoom. Cijena praćenja radionica u Centru je 15 eura, dok je cijena online pristupa 20 eura po radionici.

U Centru za mame uskoro počinju dva nova programa: rekreativni program za mame Plesni duo mama i beba i Laboratorija za porodice, program u okviru kojeg će biti održane razne radionice na temu podrše roditeljstvu. Više informacija se može pronaći na instagram profilu @centarzamamecg.

(Roditelji.me)