Društvo

12-10-2024

Danas pretežno sunčano, do 27 stepeni

Na jugu pretežno sunčano, tokom jutra ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost. Na sjeveru promjenljivo oblačno, još tokom jutra tek ponegdje je moguća slaba kiša, a od sredine dana duži sunčani intervali.

11-10-2024

Sjutra sunčano, do 27 stepeni

Na jugu pretežno sunčano, tokom jutra ponegdje uz malu do umjerenu oblačnost. Na sjeveru promjenljivo oblačno, još tokom jutra tek ponegdje je moguća slaba kiša, a od sredine dana duži sunčani intervali.

11-10-2024

OSI ne osjećaju podršku dok glasaju na izborima

U Crnoj Gori većina osoba sa invaliditetom (OSI) smatra da izborna tijela ne pružaju dovoljnu podršku, zbog čega se birači sa invaliditetom osjećaju zanemareno, pokazao je izvještaj Misije Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS).

11-10-2024

Vušurović: Zdravstvena situacija u Budvi stabilna, odličan odziv na apel za vakcinaciju

Apel Instituta za javno zdravlje Crne Gore o vakcinaciji djece protiv morbila i pertusisa dao je pozitivne rezultate, potvrdio je Veselin Vušurović, koordinator vakcinacije u Domu zdravlja Budva. Prema njegovim riječima, epidemiološka situacija u ovom području je izuzetno povoljna, uz tek sporadične slučajeve blažih infekcija poput upala ždrijela, uha i rijetkih crijevnih infekcija.

11-10-2024

Do 1. novembra RTG aparat u Risnu neće biti u funkciji

Uslijed adaptacije i rekonstrukcije prostorije u Radiološkoj službi JZU Specijalne bolnice “Vaso Ćuković” u Risnu, radi instaliranja novog digitalnog RTG aparata, postojeći RTG aparat neće moći da obavlja snimanja u periodu izvođenja radova od 1. oktobra do 1. novembra.

11-10-2024

Morsko dobro obilježilo Dan zaštite Dinarida

Dan zaštite Dinarida – 7. oktobar, obilježava se u više od 100 zaštićenih područja iz Crne Gore i zemalja regiona. Obilježavanjem Dana zaštite Dinarida, ukazuje se na značaj prirodnog i kulturnog naslijeđa zemalja Dinarskog luka, kao i povezanost prirodnog bogatstva i kulturno – istorijskih vrijednosti ovog posebnog prostora u Evropi.

11-10-2024

Kulturni centar Stara Budva: Turneja u Italiji

Rekreativni ansambl Kulturnog centra Stara Budva, predvođen predsjednicom Snežanom Martinović, uskoro kreće na turneju u Italiju kako bi učestvovao na VIII Internacionalnom festivalu folklora "Autumn in Tuscany". Ovaj prestižni događaj održaće se u Montecatini Termama, slikovitom gradu smještenom u srcu Toskane, poznatom po svojoj bogatoj kulturi i tradiciji.

11-10-2024

Danas oblačno sa kišom, do 26C

Promjenljivo oblačno, mjestimično kiša, lokalno pljuskovi i grmljavina, naročito u jutarnjim satima. U drugom dijelu dana, u južnim predjelima, uglavnom suvo sa sunčanim intervalima.