Društvo

11-10-2024

Kulturni centar Stara Budva: Turneja u Italiji

Rekreativni ansambl Kulturnog centra Stara Budva, predvođen predsjednicom Snežanom Martinović, uskoro kreće na turneju u Italiju kako bi učestvovao na VIII Internacionalnom festivalu folklora "Autumn in Tuscany". Ovaj prestižni događaj održaće se u Montecatini Termama, slikovitom gradu smještenom u srcu Toskane, poznatom po svojoj bogatoj kulturi i tradiciji.

11-10-2024

Danas oblačno sa kišom, do 26C

Promjenljivo oblačno, mjestimično kiša, lokalno pljuskovi i grmljavina, naročito u jutarnjim satima. U drugom dijelu dana, u južnim predjelima, uglavnom suvo sa sunčanim intervalima.

10-10-2024

Naknada za korišćenje plastičnih kesa 0,03 eura po komadu

Naknada koju će plaćati prodavac lagane plastične kese za nošenje, debljine zida više od 50 mikrona biće 0,03 eura po komadu, a obračunavaće se na osnovu mjesečnog izvještaja o količini kesa koju je prodavac stavio u promet, odlučeno je na današnjoj sjednici Vlade Crne Gore.

10-10-2024

Usvojena informacija o stanju životne sredine

Iako je od oktobra do aprila 2023. konstatovano prisutno visoko zagađenje vazduha u Sjevernoj i Centralnoj zoni, evidentirano je poboljšanje u odnosu na 2021. i 2022, navodi se u Informaciji o stanju životne sredine u Crnoj Gori za 2023.

10-10-2024

Sjutra oblačno sa kišom

Promjenljivo oblačno, mjestimično kiša, lokalno pljuskovi i grmljavina, naročito u jutarnjim satima. U drugom dijelu dana, u južnim predjelima, uglavnom suvo sa sunčanim intervalima.

10-10-2024

Planinarski klub Vjeverica poziva na 13. pješački dan Kotor – Lovćen – Kotor

Planinarski klub Vjeverica iz Kotora obavještava da ove godine program obuhvata pješačku turu Krstac u dužini od 13,5km uz 950m visinske razlike, sa polaskom u 8h i maratonsku trasu Kotor – Lovćen – Kotor u dužini od 31km i 1650m visinske razlike, sa polaskom u 7h. Prijave su obavezne, a svi detalji se nalaze na fB stranici Kluba.

10-10-2024

AŽURIRANO: Demant potpredsjednice Opštine Budva Jasne Dokić

Redakcija Portala se izvinjava zbog greške, vezane za prenošenje demanta potpredsjednice Opštine Budva, gospođe Jasne Dokić na pisanje portala Vijesti. Naime, u ažuriranoj informaciji je dodat link članka na koji se demant odnosi, što je u prvobitnoj objavi izostalo. Zbog ranijih nesporazuma i žalbi upućenih našem portalu za slične situacije, obavještavamo vas da će shodno uređivačkoj politici kuće ovaj način prenošenja demantija biti praksa i u budućem periodu. Hvala na razumijevanju.

10-10-2024

TO Budva prisustvovala sastanku na temu zimske turističke sezone u Crnoj Gori

Nemanja Kuljača, direktor Turističke organizacije opštine Budva, prisustvovao je sastanku koji su Nacionalna turistička organizacija i Ministarstvo turizma Crne Gore održali sa lokalnim turističkim organizacijama primorja, prijestonice i glavnog grada 7. oktobra u Podgorici. Povod sastanka su bili planovi promocije zimske turističke sezone u Crnoj Gori.

10-10-2024

Vanredni pres Krapovića u 13 sati

Ministar odbrane Dragan Krapović održaće danas vanrednu pres konferenciju na kojoj će, kako je saopšteno, govoriti o postupanjima načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala, Zorana Lazarevića.