24-10-2024

(FOTO) Budvani u posjeti Centru za obuku Vojske Crne Gore

Više od 120 učenika i nastavnika devetog razreda Druge osnovne škole iz Budve posjetilo je Centar za obuku Vojske Crne Gore u kasarni “Milovan Šaranović” u Danilovgradu.

(FOTO) Budvani u posjeti Centru za obuku Vojske Crne Gore | Radio Televizija Budva

Tokom posjete, učenici su imali priliku da se upoznaju sa važnom ulogom Centra u okviru bezbjednosnog sistema Crne Gore, kao i da prošire svoja znanja o istoriji Vojske Crne Gore.

Đaci su posjetili biblioteku Centra, koja predstavlja značajan kulturni resurs VCG, te saznali više o njenoj ulozi u promociji obrazovnih i kulturnih aktivnosti.

Takođe, upoznali su se sa opremom i naoružanjem koje koriste naši vojnici, a poseban doživljaj za njih bio je dolazak helikoptera Vazduhoplovstva Crne Gore i druženje sa vazduhoplovcima i helikopterskim spasiocima.

Učenici su učestvovali i u sportskim aktivnostima, a oprobali su i svoje vještine u orijentiringu. Ova posjeta predstavlja izuzetnu priliku za osnovce da izbliza vide i dožive svakodnevicu Vojske Crne Gore, te se upoznaju sa različitim aspektima rada unutar ove institucije, čime se dodatno podstiče njihova svijest o važnosti odbrane i bezbjednosti naše države.