27-08-2024

Insert iz ljeta: Danijela Mujović - Novinarski počeci na RTV Budva

Jedno od najprepoznatljivijih televizijskih lica u Crnoj Gori, Danijela Mujović, prve novinarske korake napravila je u RTV Budva, gdje je radila i na radiju i na televiziji. Nakon što je izgradila uspješnu karijeru u medijima, Mujović je nedavno odlučila da se povuče sa televizije.


Foto: PrintScreen/RTB, yt

"Nekako su se okolnosti namjestile tako da sam poželjela odmor od te svakodnevice i rutine. Odlaženje u redakciju i radno vrijeme mi je oduvijek smetalo, jer vjerujem da je novinar novinar 24 časa, i da to radno vrijeme nekako guši. Ipak, uvijek volim da ostavim prostor da se vratim", objašnjava Danijela gostujući u emisiji “Budvansko ljeto, podgoričke priče” na RTB.

Njen put do malih ekrana započeo je prije više od 20 godina, audicijom za prvu zabavnu emisiju na RTB pod nazivom "Plima".

"Televizija je svima nama bila san. Došla sam na audiciju, bilo je stotinjak kandidata i ja sam jako željela da počnem da radim. Sjećam se studija kao da je bilo juče. Dobile smo novine, upalili su se reflektori i morala sam da čitam političku vijest", prisjeća se ona.

Kako ističe, to je bilo vrijeme volonterskog rada, kada je iskustvo bilo prioritet.

“Mi pripadamo generaciji koja nije prvo pitala za honorar, već šta možemo da naučimo. Nas je interesovalo iskustvo. Jedne Nove godine smo radile priloge i snimale materijal koji smo sirov nosile na montažu. Sjećam se te Nove godine, nije bila kiša, već poplava, a znamo kako izgleda Stari grad u toj situaciji. Bile smo mokre do koljena i morale smo se dogovoriti koja će da trpi, a koja će da ide da se suši, jer jedna mora da pokriva", dodaje Danijela kroz osmijeh.


Video: RTB

M.O.