16-10-2024

Obavještenje za nevladine organizacije

Ministarstvo regionalno-investicionog razvoja i saradnje sa nevladinim organizacijama poziva nevladine organizacije da prisustvuju Konsultativnom sastanku na temu “Civilno društvo i pristupanje Crne Gore EU - vizija razvoja saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija”.


Foto: Ministarstvo regionalno-investicionog razvoja i saradnje sa nevladinim organizacijama


Cilj Konsultativnog sastanka je kreiranje prostora za dijalog sa nevladinim organizacijama o ključnim prioritetima implementacije Akciong plana 2024-2026 Strategije saradnje organa državne uprave i nevladinih organizacija 2022-2026 i to:

- uloga Savjeta za saradnju organa državne uprave i nevladinih organizacija; i
- izmjene i dopune Zakona o nevladinim organizacijama sa vizijom razvoja sistema finansiranja i kofinansiranja projekata i programa nevladinih organizacija iz budžeta države.

Ovaj događaj se organizuje uz podršku projekta: „Tehnička pomoć Vladi za unapređenje saradnje sa civilnim društvom u Crnoj Gori“ koji finansira Evropska unija posredstvom Delegacije EU u Crnoj Gori.

Konsultativni sastanak će se održati u srijedu, 23. oktobra sa početkom u 10:00 časova u Evropskoj kući u Podgorici (adresa: Trg Argentina, broj 4).

Učeće je obavezno potvrditi najkasnije do ponedjeljka 21. oktobra 2024. godine, putem maila: saradnja.nvo@mirn.gov.me.

Agendu za navedeni događaj, možete preuzeti OVDJE.