15-07-2022

Osjeti Crnu Goru

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma ove godine je pokrenulo kampanju Osjeti Crnu Goru/Feel Montenegro i pokrovitelj je brojnih manifestacija i festivala, koji će imati višestruke benefite za turizam države.



"Devet manifestacija u devet različitih gradova imaju samo jedan cilj, a to da na putovanjima od Bara do Plava, turisti osjete sve najbolje što pruža Crna Gora", navodi se u saopštenju Ministarstva.

Za ovu godinu podržani su festivali i manifestacije i to Međunarodni sajam pršute MESAP u Prijestonici Cetinje, Dani borovnice u Plavu, Međunarodni festival tamburaških orkestara u Bijelom Polju, Dani dijaspore u Rožajama, Thunder fest u Beranama, Tribute festival u Pljevljima, Ljeto u Kolašinu, koncert grupe Barselona gipsy Kings u Baru i Montenegro Tropfy Džip rely.

"Brojne manifestacije u Crnoj Gori sve više privlače turiste, kako strane tako i domaće. U autentičnom ambijentu i prijatnoj atmosferi, provod i razonoda su nematerijalni efekti manifestacija koje gosti, naročito inostrani, „ponesu“ sa manifestacija", dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da su potencijali Crne Gore u oblasti manifestacionog turizma osnova za kreiranje turističkih proizvoda i ponuda pripremljenih za različite kategorije turista i prilagođenih aktuelnim svjetskim trendovima u turizmu.

"Manifestacije i festivali pružaju višestruke benefite državi, i to kroz promociju Crne Gore kao turističke destinacije, što će se reflektovati na ostvareni broj turista i noćenja, te prihode od turizma i, u konačnom, satisfakciju lokalnog stanovništva i turista", smatraju u Ministarstvu.

Ministarstvo ekonomskog razvoja i turizma podstiče i daje punu podršku unapređenju manifestacionog turizma kao jednog od oblika turizma putem kojeg se na najlakši način može doći do ostvarenja ciljeva koji su definisani strateškim dokumentima razvoja crnogorskog turizma.