22-09-2024

Poziv preduzetnicama, mladima i zanatlijama - Dan otvorenih vrata u Budvi uz podršku poslovnim idejama

Sekretarijat za privredu Opštine Budva obavještava javnost da će se Dan otvorenih vrata, posvećen predstavljanju javnih konkursa za podršku preduzetništvu, održati u srijedu, 25. septembra u 10 sati, u Velikoj sali Skupštine opštine Budva.


Foto: Portal RTV Budva

Na ovom događaju biće predstavljena dva ključna konkursa za 2024. godinu: Javni konkurs za podršku ženskom preduzetništvu i Javni konkurs za podršku razvoju zanatstva i preduzetništva za mlade.

Pozivaju se sve zainteresovane buduće i sadašnje preduzetnice, mladi i zanatlije da prisustvuju ovom događaju kako bi se lično upoznali s detaljima konkursa, uslovima učešća, načinom podnošenja aplikacija i svim ostalim potrebnim informacijama vezanim za popunjavanje obrazaca.

„Očekujemo da zanatlije, mladi i preduzetnice sa svojim idejama doprinesu kreiranju povoljnog poslovnog ambijenta, otvaranju novih radnih mjesta i unapređenju sopstvene proizvodnje“, navode iz Sekretarijata.

Opština Budva ističe da je pouzdan oslonac i partner u daljem razvoju preduzetničkih ideja, te su za ovu svrhu Budžetom za 2024. godinu opredijeljena sredstva u iznosu od 100.000 eura za podršku ženskom preduzetništvu, kao i 50.000 eura za razvoj zanatstva i preduzetništva za mlade.

„Pozivamo sve sugrađanke i sugrađane da iskoriste ovu priliku, dođu i postave pitanja. Naš tim stoji na raspolaganju svakog radnog dana, a zainteresovani za učešće u konkursima mogu se dodatno informisati na Danu otvorenih vrata“, poručuju iz Opštine Budva.