24-02-2023

(VIDEO) Budva na Sajmu turizma u Begradu

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu, jednom od najznačajnijih sajmova iz ove oblasti u jugoistočnoj Evropi, ponudu cjelokupne destinacije predstavlja Turistička organizacija opštine Budva sa partnerima.

(VIDEO) Budva na Sajmu turizma u Begradu | Radio Televizija Budva

Foto: Mediabiro

Budva je tokom prvog dana sajma predstavila bogatu turističku ponudu prijestonice turizma, uz mnoštvo budvanskih tradicionalnih jela, kao i nagradnu igru u kojoj su mogli da učestvuju svi posjetioci štanda, a u okviru koje su podijeljene vrijedne nagrade.

Predstavnica TO Budve, Marija Franeta, kazala je da su svi posjetioci koji su posjetili štand te organizacije bili u prilici da probaju razna tradicionalna jela koje su za ovu priliku pripremile žene iz Organizacije žena Budve.

“Tu je nezaobilazna nagradna igra, u dva izvlačenja kada će naši privrednici podijeliti vrijedne nagrade. Jako smo zadovoljni posjećenošću našeg štanda, kao i svake godine Budva mami mnogobrojne posjetioce zainteresovane za našu destinaciju”, poručila je ona.



Pored mora i brojnih prirodnih ljepota, kao i mjesta dobre zabave svakako je gastro ponuda nezaobilazni segment kada je posrijedi turistička ponuda Budve. Brojne autentične delicije krasile su budvanski štand na Sajmu, a čuvena Zmaj torta i ove godine bila je omiljena poslastica posjetilaca.

“Danas smo ovdje prezentovali najpoznatije starobudvanske specijalitete koji su rađeni po recepturama pronađenim u arhivima. Tu imamo razne patišpanje, ruštule, starobudvanske kuglice. Na ovaj način, u posljednje vrijeme se trudimo da animiramo i budvanske ugostitelje kako bi u svojim objektima našli mjesta za tradicionalna jela Budve”, kazala je ona.




Tokom drugog dana sajma, performansom članova NVO „Feštađuni“, plesačica i nastupom budvanske grupe „Priganitze“ biće najavljen 20. jubilarni Karneval u Budvi koji će biti održan od 28. aprila do 2. maja pod sloganom „Zaplešimo skupa, da nam srce jače lupa!“.