20-09-2024

Čitaoci šalju: Nezadovoljstvo javnim prevozom u sezoni na relaciji Budva - Sveti Stefan

Čitalac portala nam se obratio sa primjedbom u kojoj izražava nezadovoljstvo uslovima prevoza u autobusima firme "Mediteran express" koja na teritoriji opštine Budva obavlja javni lokani prevoz putnika u gradskim i prigradskim naseljima.

Čitaoci šalju: Nezadovoljstvo javnim prevozom u sezoni na relaciji Budva - Sveti Stefan | Radio Televizija Budva

Foto: ilustracija/pxb

Prigovor se posebno odnosi na način rada u sezoni. Sugrađanin navodi da su autobusi pretrpani, te da su putnicima upućivani neprimjereni komentari.

"Na liniji Budva - Sveti Stefan toliko su ljude natrpavali u male autobuse, osim toga, pojedini dječaci, su se smijali ljudima kad se nagužvaju u autobus i upućivali neprimjerene komentare. Na primjedbu da u autobusu ne može normalno da se diše zbog gužve, dječak koji prodaje karte uz podsmjeh je kazao "diši na škrge", navodi on.

Upozorava da se pretrpavanjem autobusa dovodi u rizik bezbjednost putnika u saobraćaju.

"Na stranu sve što je karta prilično skupa, 2,5 eura po pravcu i da prevoznik ima monopol nad ovom djelatnošću, apelujem da se popravi odnos prema putnicima", dodaje.

Da nema samo primjedbi nego i pohvala čitalac ističe korektne vozače i autobuse na relaciji Budva-Petrovac, koji su uvijek čisti, nikad pretrpani i klima radi, što kako navodi, nije uvijek slučaj kod malih autobusa.

Redakcija portala je ovim povodom uputila dopis firmi "Mediteran express" kako bi skrenuli pažnju na negativne utiske njihovih korisnika.

Do objavljivanja ovog članka nismo dobili odgovor povodom kritika koje su im upućene.


J.M.