Društvo

10-10-2024

Vanredni pres Krapovića u 13 sati

Ministar odbrane Dragan Krapović održaće danas vanrednu pres konferenciju na kojoj će, kako je saopšteno, govoriti o postupanjima načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore brigadnog generala, Zorana Lazarevića.

10-10-2024

Njeguška trpeza 12. oktobra

Tradicionalna manifestacija “Njeguška trpeza” biće održana u subotu, 12. oktobra na trgu na Njegušima.

10-10-2024

Slab rod maslina u Budvi

Berba maslina na teritoriji opštine Budva ove godine je značajno pogođena nepovoljnim vremenskim uslovima, kazao je Lazar Medigović iz NVO „Maslinada“.

10-10-2024

Svjetski dan mentalnog zdravlja

Svjetski dan mentalnog zdravlja obilježava se svake godine 10. oktobra, a cilj ovog dana je podizanje svijesti o značaju mentalnog zdravlja širom svijeta i promovisanje važnosti brige o mentalnom zdravlju. Ovaj dan je prvi put obilježen 1992. godine, na inicijativu Svjetske federacije za mentalno zdravlje, i od tada je postao globalni pokret za bolju mentalnu dobrobit.

09-10-2024

Pomoć SPC od 100.000 evra porodicama koje su najugroženije poplavama u BiH

Srpski patrijarh Porfirije je dao nalog Vjerskom dobrotvornom starateljstvu u Beogradu, dobrotvornoj organizaciji koja djeluje u okvirima Srpske Pravoslavne Crkve, da preko Eparhije zahumsko-hercegovačke porodicama koje su najugroženije u poplavama u BiH uputi jednokratnu pomoć u iznosu od 100.000 evra.

09-10-2024

Vlada da objavi bazu podataka o djeci

Prava djece i socijalna zaštita treba da budu sve više u fokusu reformskih procesa Crne Gore, ocijenjeno je na sastanku ombudsmana Siniše Bjekovića sa šefom predstavništva UNICEF-a Mikeleom Servadeijem i poručeno da bi Vlada trebalo da objavi bazu podataka o djeci.

09-10-2024

Uhapšena osoba zbog napada na službeno lice

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat juče su preduzimali mjere i radnje regulisanja saobraćaja na dionici magistralnog puta Budva - Tivat, radi bezbjednog prolaska vozila pod pratnjom u kojima su se nalazile štićene ličnosti, saopšteno je iz Uprave policije.

09-10-2024

Krivične prijave zbog utaje poreza i doprinosa

Službenici Uprave policije podnijeli su krivičnu prijavu Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici protiv podgoričkog preduzeća Trotters It i danilovgradske firme Montenegro bikers apartments, zbog sumnje na utaju poreza i doprinosa.

09-10-2024

Sjutra promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima

Promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, tokom dana uglavnom suvo ili ponegdje uz malo kiše u južnim i centralnim predjelima. Tokom noći jače naoblačenje, a u kasnim satima kiša i grmljavina u većem dijelu zemlje.