05-03-2019

Feštađuni učestvovali na Riječkom karnevalu

Ekipa NVO "Feštađuni" predstavljala je Budvu na Riječkom karnevalu. Sjajna organizacija, veliki broj učesnika, preko 100 hiljada posmatrača, topao i srdačan prijem domaćina obilježili su karnevalski vikend u Rijeci.

Feštađuni učestvovali na Riječkom karnevalu | Radio Televizija Budva

Gotovo 11.000 maškara zajedno sa Suncem koje ih je poslzužilo tokom minulog vikenda zatvorilo Je 36. Riječki karneval.



Ove godine u Međunarodnoj karnevalskoj povorci učestvovalo je 14 grupa iz inostranstva iz Italije, Slovenije, Crne Gore (Budva, Herceg Novi, Tivat), Srbije ,Bosne i Hercegovine te Makedonije te još 12 grupa koje dolaze iz svih dijelova Hrvatske.



Osim domaćina i brojnih posjetioca iz cijele Hrvatske Međunarodnu karnevalsku povorku pratili su turisti iz Italije, Japana, Austrije, Njemačke, Bugarske, Mađarske, Slovenije…



Svi oni koji nisu bili u mogućnosti uživo pratiti Međunarodnu karnevalsku povorku pratili su putem webcasta širom cijelog svijeta u preko 100 zemalja.

Naši Feštađuni izazvaće riječke maškare, kao i maškare iz drugih djelova svijeta i regiona, kao i sve ljude koji vole dobru zabavu pod maskama, da posjete Budvu i uživaju u tradicionalonom "Budvanskom karnevalu" koji se svake godine održava početkom maja.

Feštađuni su se predstavili i u Sloveniji, u četiri grada, Ptuj, Sostanj, Videm i Mozirje.

U Videmu su osvojili 4. mjesto i novčanu nagradu.

Grupa od 22 Feštađuna se predstavila grupnom maskom u Ljubuškom, BiH.