19-06-2020

Grčka ponovo otvara bordele, klijenti ograničeni na 15 minuta

Grčke vlasti od ove nedjelje u okviru popuštanja mjera dopustile su i rad bordelima, ali uslov je da svaki klijent ima maksimalno petnaest minuta, piše BBC, a prenosi Hina.

Grčka ponovo otvara bordele, klijenti ograničeni na 15 minuta | Radio Televizija Budva

Grčka je zabilježila relativno mali broj slučajeva koronavirusa. Po podacima Univerziteta Džons Hopkins, potvrđeno je 3.148 slučajeva zaraze, a umrlih je 185, pa je vlada već dopustila otvaranje ekonomije i putovanja.

Od ponedjeljka mogu da rade i bordeli, ali pod strogim uslovima. Posjete su limitirani na 15 minuta po klijentu, a preporučene su maske i za davaoce usluga i za klijente.

Vrata i prozori moraju da budu otvoreni kako bi mogao da ulazi vazduh, plaćanja su dopuštena samo kreditnim karticama, a bordeli moraju četiri nedjelje da čuvaju popis klijenata s imenima i brojevima telefona u slučaju da vlasti moraju da uđu u trag kontaktima.

I druge zemlje razmatraju otvaranje takve vrste, Holandija namjerava da otvori bordele 1. septembar, iako postoje pozivi da se to učini i ranije.

Seksualni radnici širom svijeta se boje za svoj posao, a neki su radili i tokom pandemije kako bi uspjeli da spoje kraj s krajem.


Izvor: Hina / CdM
Foto: mylifeinproseandpoetry.wordpress.com