19-10-2024

Kordić: Turkish airlines je veoma važan za Crnu Goru

Treba povećati broj letova mimo sezone, odnosno pojačati saradnju, posebno kada je u pitanju tržište Azije gdje postoji zajednički interes regiona., SAOPŠTENO JE NA SASTAANKU MinistarkE turizma SimonidE Kordić se sa generalnim direktorom predstavništva Turkish airlines-a u Crnoj Gori Mutalipom Ilhanom.


(Foto: Ministarstvo turizma )

“Turkish airlines je veoma važan za Crnu Goru, zahvaljujući kojem imamo sjajne konekcije sa čitavim svijetom”, poručila je Kordić.

Istaknuto je da već godinama, turska nacionalna avio-kompanija realizuje direktne avio linije između Istanbula i crnogorskih aerodroma, čime utiče na veći broj turista sa različitih tržišta jer je riječ o značajnom avio čvorištu ka ostatku Evrope, ali i drugim kontinentima.

„Brojke su dobre, ali mogu biti i mnogo bolje. CG ima sjajnu prirodu, kulturno i istorijsko nasljeđe, pa tako može privući goste iz svih zemalja. Za to je svakako neophodna bolja promocija i bolja instrastruktura aerodroma“, ocijenio je Ilhan.

Sagovornici su se saglasili da je važan svaki let, naročito van sezone, te da zajedničkim djelovanjem više resora treba povećati konekcije ali i učiniti da Crna Gora ne bude samo tranzitna zona.