21-07-2024

Od Crne Gore do Kolorada: Priča o Kari

Bračni par iz Kolorada odlučio je da podijeli neobičnu i inspirativnu priču o svom psu Kari, objavljivanjem kratke video priče na Instagramu. Naime, Karu su pronašli tokom planinarenja u Crnoj Gori prije sedam godina, a danas je ona nezamjenjiv član njihove porodice.


Foto: PrintScreen/Shaylin Gandhi, instagram reels

Kako nam govori video priča, Kara je tri dana pratila par tokom njihovog planinarenja. Primijetili su da je pas premršav i u lošem stanju, pa su odlučili prekinuti svoju avanturu kako bi joj pomogli. Pomoć su pronašli kod veterinara u Bosni, koji je završio potrebnu papirologiju kako bi Kara mogla i zvanično postati državljanka Kolorada.

U početku nesigurna i izuzetno mršava, Kara se brzo oporavila zahvaljujući pažnji i brizi svojih novih vlasnika. Danas je ona zdrava i srećna, te uživa u svakodnevnim avanturama sa svojom porodicom.

Priča o Kari je inspirativni primjer ljubavi i posvećenosti koja prelazi granice i pokazuje koliko jedan čin dobrote može promijeniti život, kako životinje, tako i ljudi koji se odluče na ovakav korak i spasu jedan život.