20-09-2024

Održana press konferencija povodom II Balkanskog prvenstva & Balkan Cup-a u ritmičkoj gimnastici

Ovo prestižno sportsko takmičenje će biti održano u Budvi od 27. do 29. septembra u hali Mediteranskog sportskog centra.

Održana press konferencija povodom II Balkanskog prvenstva & Balkan Cup-a u ritmičkoj gimnastici | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/F.M.

Predsjednica Gimnastičkog saveza Crne Gore Vesna Radonić naglasila je važnost ovog takmičenja.

„Veliko je zadovoljstvo okupiti se ovako lijepim povodom koji nas očekuje naredni vikend u Mediteranskom sportskom centru. Očekuje nas Balkanski šampionat sa 14 zemalja učesnica, koje su potvrdile svoj dolazak. Takođe, na Balkanskom kupu očekujemo 18 zemalja koje su se prijavile, sa ukupno oko 210 gimnastičarki i preko 350 ljudi u Budvi za taj vikend", naglasila je Radonić.


Foto: Portal RTV Budva/F.M.

Na ceremoniji otvaranja, koja je zakazana za 27. septembar u 17 sati, svoj dolazak je potvrdio ministar sporta Dragoslav Ščekić i predsjednik Olimpijskog komiteta.

Radonić se takođe zahvalila institucijama koje podržavaju ovaj značajan sportski događaj.

„Zahvaljujemo se opštini Budva, Ministarstvu sporta, kao i našem generalnom pokrovitelju firmi Azvirt iz Azerbejdžana koja je prepoznala naš rad i dala nam mogućnost da napredujemo“, dodala je ona.

Dejana Janatović iz Gimnastičkog kluba Tivat je na današnjoj konferenciji naglasila značaj timskog duha.

„Ispred mog kluba će učestvovati Klara Matković i Sara Farkaš, dok će Lana Lasić predstavljati Gimnastički klub Tivat. Velika mi je čast biti dio Balkanskog prvenstva. Ova manifestacija je prilika da pokažemo koliko je gimnastika važna i da inspirišemo mlade sportistkinje“, istakla je Janatović.

Svi se nadaju uspješnom narednom vikendu u Budvi, punom sportskih dostignuća i radosti za sve učesnike.

J.M./F.M.