10-08-2023

U Budvanskoj rivijeri zadovoljni dosadašnjim rezultatima ljetnje sezone

U Budvanskoj rivijeri, najvećoj hotelskoj grupaciji u Crnoj Gori, zadovoljni su dosadašnjim rezultatima ljetnje sezone. Potparolka te grupacije, Jelena Kaluđerović kazala je da su 1.656 smještajnih jedinica u njihovim hotelima popunjeni, i dodala da su jako zadovoljni tokom samog špica sezone.


Foto: Portal RTV Budva

“Tome u prilog govore i finansijski pokazatelji, za prvih sedam mjeseci smo ostvarili 94 odsto veći prihod u odnosu na 2022.godinu, što znači nekih 6 miliona više, a kada je u pitanju poređenje sa 2021.godinom imamo rast prihoda za 22 odsto, odnosno 2, 3 miliona”, kazala je ona.



Kada je riječ o strukturi gostiju koja posjeti pomenutu grupaciju, Kaluđerović je kazala da je ona ove godine nešto drugačija.

Prema njenim riječima, evidentiran je povratak gostiju sa zapadnog tržišta, kao i zemalja Baltika. Ona je napomenula da je, usljed globalnog rasta cijena, došlo i do poskupljenja u njihovim hotelima za nekih 15 do 20 odsto, ali i dodala da su gosti već računali na pomenuta poskupljenja, te da nisu imali prigovora na iste.