11-06-2020

(VIDEO) Jovanović: Ovo nije branjenje fotelja, već branjenje volje građana

Komentarišući danas održano zasijedanje odbornika DPS-a, Crnogorske, SD-a i nezavisnog odbornika Stevana Džakovića, inače bivšeg odbornika sa liste DF-a, u TN "Slovenska plaža" , šef kabineta predsjednika Opštine Budva, Nikola Jovanović je kazao da je vlast formirana 2016. godine jedina legitimna i legalno uspostavljena vlast, a da je ovo već viđen scenario, te se ne radi o branjenju fotelja već o branjenju izborne volje građana.



"Ovo je bio performans tzv. nove većine koja pokušava da promijeni izbornu volju u Opštini Budva, za koju smo mi jasno rekli na 33. i 34. sjednici da to nećemo dozvoliti. Na to nas obavezuje izborna volja na izborima 2016. godine koja je osnov demokratije, političkog sistema, Ustava Crne Gore i vladavine prava koju oni pokušavaju da uruše", poručio je Jovanović.

Posebno je problematično, kako je naveo, to što je 17 odbornika posredstvom državnih organa pokušalo da, prema njegovim riječima, danas održi kvazi-sjednicu koja po zakonima i Ustavu Crne Gore nije moguća.

"Mi imamo jedinu legitimnu i legalnu sjednicu, 33. i 34. , čiji je nastavak zakazana za 29. jun. Gospoda ako žele da rade po zakonu, moraće da dođu na tu sjednicu. Imamo zakonski rok od tri mjeseca, shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi. Ne bježimo od glasanja. Neka gospoda stistnu svoj demokratski i politički potencijal i hrabrost, i neka dođu da o tome raspravljamo na jedinom mogućem mjestu, a to je parlament Opštine Budva", izjavio je Jovanović.