20-10-2024

Vujičić: Odbornici u SO Budva predstavljaju izraz volje partija

"Odbornike su na prošlim izborima birale partije, građani Budve mogli su da glasaju za izborne liste i tako odlčuju koliko će koja lista dobiti mandata", porčuje se saopštenju dr Božidara Vujičića i Izborne liste "Dr Vujičić Božidar-Glas za promjene".

Vujičić: Odbornici u SO Budva predstavljaju izraz volje partija | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva, RTV Budva

Saopštenje prenosimo integralno:

Odbornici u SO Budva predstavljaju izraz volje partija. Iz partijskih saopštenja pred predstojeđe izbore, može se očekivati da o raspodjeli mandata odlučuju i kriminalne organizacije, koje podržavaju određene političke partije. U krajnjem rezultat predstojećih izbora u Budvi će biti izraz volje partija i kriminalnih  organizacija, koje će raspoređivati mandate, koje dobije izborna lista.

Kriminalne organizacije odlučivaće u Skupštini preko svojih odbornika, štiteći interes kriminalnih organizacija. Jedina ustavna mogućnost da građani ostvare vlast u Budvi je da pored liste svoj glas daju kandidatu sa liste, na taj način da građani odlučuju, koji će kandidat dobiti mandat i da tako izabrani kandidati rade u interes građana. Građani Crne Gore birali su predstavnike u
vlasti na otvorenim izbornim listama od 1906. do 1990. godine. Ustavom CG određeno je da se rezultati izbora koji nisu izraz volje građana ne mogu priznati.

Izborna lista Dr Vujičić Božidar-Glas za promjene