13-09-2023

Crna Gora da nudi multi-destinacijske proizvode

Kineski turisti biraju multi-destinacijske proizvode, pa je preporuka da i Crna Gora na taj način definiše svoju ponudu, ocijenjeno je na sastanku predstavnika Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma i Asocijacije Šangaja za trgovinu i turizam.


Foto: ilustracija / unsplash

Kako je saopšteno na društvenim mrežama Ministarstva, Šangaj je ovih dana azijska turistička prijestonica i domaćin mega turističkog događaja - ITB Kina 2023. Na marginama turističke berze, realizuju se brojni sastanci.

Predstavnici SATT i generalna direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu, Aleksandra Gardašević-Slavuljica, održali su sastanak na temu dalje saradnje Crne Gore i Kine, odnodno Šangaja, najvećeg finansijskog, ekonomskog i turističkog centra te zemlje.

SATT broji članstvo od preko hiljadu ekonomskih i turističkih grupacija iz oblasti hotelijerstva, turističkih investicija i destinacijskog menadžmenta.

“Istakli su da kineske turiste više ne opredjeljuje cijena turističkih aranžmana, već kvalitet i doživljaj na destinaciji. Biraju multi-destinacijske proizvode, pa je preporuka da i Crna Gora na taj način definiše svoju ponudu”, naveli su iz MERT-a.

Nakon detaljne razmjene informacija, prisutni su se usaglasili da iskustva izuzetne prakse koja ima Šangaj, prenesu u Crnu Goru, što će biti predmet dalje saradnje.