01-07-2024

Pavlović: Ovog ljeta na TV Budva sentimentalna putovanja kroz budvansku prošlost

Od 15. jula, Televizija Budva započinje emitovanje svog novog ljetnjeg programa, najavila je Iva Pavlović, direktorica RTV Budva, u emisiji "Jutrom iz Budve". Ove godine, program će biti obogaćen posebnim sadržajima i novom saradnjom sa RTV Podgorica, čime će dodatno doprinijeti promociji Budve kao turističke destinacije, ali i cijele Crne Gore.


Iva Pavlović, Foto: Printscreen/TV Budva

Iva Pavlović je istakla da će ljetnji program trajati između sat i sat i 15 minuta, pružajući gledaocima priliku da, osim glavnih događaja, dožive manje poznate, ali izuzetno emotivne priče iz Budve.

"To su mala sentimentalna putovanja kroz ne tako davnu prošlost Budve. Ne radi se o istoriji, arheologiji ili kulturi u formalnom smislu, već o onome što je činilo ovaj grad posebnim. To su ljudske priče, gradske priče, priče ljudi koji su imali sreću da vide Budvu kakva je nekada bila, prošli kroz njenu tranziciju i danas je gledaju kakva je sada. Potraga za duhom Budve i Mediterana, za pričama koje još postoje ili su ostale u tragovima, dio je misije Televizije Budva. Kao čuvari kolektivnog sjećanja, svjesni smo da se grad brzo mijenja pod pritiskom sa svih strana. Naš cilj je da sačuvamo to jezgro, taj duh, i ostavimo ga kao sjećanje za generacije koje dolaze", kazala je ona.

Ove godine, ljetnji program nosiće naziv "Budvansko ljeto, Podgoričke priče" i uključuje značajnu saradnju sa RTV Podgorica, poznatom kao Gradska televizija. Pavlović je objasnila da je formalizovana ideja o razmjeni priloga između ove dvije televizije, čime će sadržaj Televizije Budva biti dostupan još većem broju gledalaca.

Što se tiče gostiju i poznatih ličnosti, za njihov izbor će biti zadužena urednica ljetnjeg programa, Dušanka Bašić.

"Ja sam tu da obezbijedim nesmetano odvijanje programa, dok će sve što se tiče gostiju zavisiti od naše urednice ljetnjeg programa, Dude Bašić. Očekujem da će, kao i svake godine, biti na visini zadatka i dati maksimum kako bi naši gledaoci doživjeli ne samo Budvu, već i cijeli južni region od Boke do Bara na jedan sasvim novi i specifičan način", rekla je Pavlović.

Ljetnji program važan za promociju Budve kao turističke destinacije


Foto: arhiva, Portal RTV Budva

Na pitanje kako ljetnji program doprinosi promociji Budve kao turističke destinacije, Iva Pavlović je odgovorila:

"Kao što znate, sve televizije iz Podgorice ljeti dolaze u Budvu, jer je naš grad centar svih dešavanja u Crnoj Gori tokom ljetnjih mjeseci. Smatram da je to dobar način promocije. Mi, kao jedan javni lokalni emiter, trudimo se da nađemo svoje mjesto u svim tim programskim šemama. Po mom mišljenju, a u saglasju sa uredništvom RTV Budva i produkcijom, došli smo do zaključka da je najbolje ciljati popodnevni termin koji nije toliko zauzet, gdje imamo mogućnost da napravimo program onakav kakav želimo. Popodnevni program je bio naš zaštitni znak i na tome treba istrajati."

Gledaoci će imati aktivnu ulogu u programu, moći će da šalju svoje sugestije i primjedbe, kako bi sadržaj bio što bliži njihovim željama i potrebama.

"Sigurna sam da će im se svidjeti. Naš osnovni koncept je sentimentalno putovanje u prošlost, sa ciljem očuvanja kolektivnog sjećanja Budve, a sa druge strane, promocija našeg grada i svih njegovih sadržaja, kao i promocija cijele Crne Gore", zaključila je Pavlović.


*****************

Sa ljetnjom programskom šemom od 15. jula, krenuće i Radio Budva. Osim najatraktivnije i kvalitetne muzike, kao i uobičajenih zanimljivih kratkih formi sa aktuelnostima iz našeg grada, ovog ljeta Radio Budva nudi novitet - emitovanje emisije "Supermarket" sa različitih plaža budvanske i ostalih rivijera.

Uz Radio Budvu će ovo ljeto biti veselo, zanimljivo i uvijek sunčano na frekvencijama 98,7 i 106 MHz. Više detalja možete pronaći sjutra na našem portalu.

D.B.