02-07-2024

FK Budva: Žalba na odluku Disciplinske komisije

Nakon što je Disciplinska komisija donijela odluku o zabrani takmičenja FK Budva u drugoj crnogorskoj ligi, kao i napredovanja u viši rang tokom naredne dvije sezone, direktor kluba Slavko Đukanović istakao je da ovakva mjera nikada u Evorpi nije usvojena prema nijednom klubu.


Foto: FK Budva

Đukanović je za Radio Budva naveo da je ta odluka nepravedna, prije svega jer je izrečena bez ikakvih dokaza i činjenica vezanih za samu utkamicu, kako je konstatovano iz Disciplinske komisje.

“Pored toga, u Crnoj Gori je postojala sumnja za više desetina utakmica, što prve, što druge lige Crne Gore, gdje su akteri bili mnogi drugi klubovi, a za koje je Disciplinska komisija bila nijema. Izgleda da se pravda primjenjuje na klubove koji dolaze iz amaterskog ranga, gdje smo mi, kao klub koji postoji sedam godina, značajno doprinijeli razvoju mladih igrača i djece iz Budve, i gdje smo sav aspekat razvoja fokusirali upravo na mlađe selekcije. I upravo smo tim ulaskom u drugu ligu željeli da afirmišemo sedam kadetskih reprezentativaca Crne Gore”, kazao je on.

Đukanović je dodao da će u narednom periodu sa svojim pravnim timom podnijeti žalbu Disciplinskoj komisji, kao i da će ova odluka uticati na afirmisanje mladih igrača.

“Iskoristićemo sva moguća pravna sredstva da se borimo, jer je to naša obaveza prije svega prema našim klincima. Prvi korak je upućivanje žalbe i vjerujemo u pozitivnu odluku, jer znamo da smo u pravu i da smo sve uradili isključivo iz sportskih pobuda, i to je na neki način naš dug prema djeci koja teniraju kod nas. Želimo da se na ovaj način izborimo za njihovu budućnost i za stvaranje novih igrača i novih reprezentativaca Crne Gore”, kazao je on.

Ukoliko ova odluka ostane na snazi, Đukanović je zaključio da će klub dati sve od sebe da igračima u narednom periodu obezbijedi da se kroz međunarodne turnire takmiče sa najboljim ekipama u Evropi.