18-10-2024

Javni poziv za raspravu o investicijama i uređenju prostora u Budvi za 2025.

Sekretarijat za investicije, kao obrađivač Programa uređenja prostora opštine Budva za 2025. i Programa investicionih aktivnosti Opstine Budva za 2025, u skladu sa mehanizmima i oblicima učešća građana u postupku prethodnog konsultovanja (period prije izrade samog nacrta Odluke) obavještava subjekte učešća ovog Javnog poziva Opštine Budva da svoje predloge, interese i stavove mogu izraziti dostavljanjem istih u pisanoj formi putem pošte, na adresu Sekretarijat za finansije Opštine Budva, kancelarija br. 18, Trg sunca br. 3 ili putem e-mail adrese investicije@budva.me, saopšteno je iz Sekretarijata.


Foto: Dušan Radević

Kako navode, period predviđen za prijem predloga, stavova i interesa u postupku prethodnog konsultovanja traje od 14.10. do 28.10.2024, a Sekretarijat za investicije je dužan da obradi podatke prikupljene u postupku prethodnog konsultovanja i sačini izvještaj o rezultatima prethodnog konsultovanja do 4.11.2024., a isti će biti objavljen na veb stranici Opštine Budva.

Pored toga, iz Sekretarijata ističu da će se za investicije prilikom sačinjavanja Nacrta Programa uređenja prostora opštine Budva za 2025. i Nacta Programa investicionih aktivnosti Opštine Budva za 2025. koristiti i podaci iz Izvještaja o rezultatima prethodnog konsultovanja, ukoliko bude sugestija i predloga koji su u skladu sa Strategijom razvoja Opštine Budva.

“Javni poziv i obavještenje o pokretanju postupka za prethodnu konsultaciju objavljeni su preko lokalnog javnog emitera RTV Budva, na internet adresi Opštine i na oglasnoj tabli Opštine Budva od 14.10. do 28.10.2024”, zaključuje se u saopštenju.