22-08-2024

Lazar Carević iz Vojvodine u Famalikao

Četvorogodišnji ugovor, pišu portugalski mediji, kao i obeštećenje od 800 hiljada eura koje su Portuglaci platili Vojvodini, potvrda su potencijala, ali i očekivanja Portugalaca od momka koji je dva puta branio gol reprezentacije Crne Gore.

Lazar Carević iz Vojvodine u Famalikao | Radio Televizija Budva

Carević sa svojim agentom Igorom Gluščevićem i predsjednika kluba Muguelom Ribeirom, Foto: Privatna arhiva

Nekadašnji golman Grblja Lazar Carević, doskorašnji čuvar mreže Vojvodine, potpisao je četvorgodišnji ugovor za portugalski Famalikao.

Prelazak u redove osmoplasiranog tima jake portugalske lige iz prošle sezone 25-godišnji čuvar mreže je ostvario nakon 81 nastupa u dresu Novosađana u svim takmičenjima.


U Vojvodinu je došao 2022. godine iz redova Barselone B, u kojoj je proveo čak pet sezona, lansiravši se direktno iz Grblja.


Carević stiže u Famalikao da zamijeni brazilskog golmana Žuniora Reiša, koji je nedavno za 12 miliona eura prešao u Viljareal.

Četvorogodišnji ugovor, pišu portugalski mediji, kao i obeštećenje od 800 hiljada eura koje su Portuglaci platili Vojvodini, potvrda su potencijala, ali i očekivanja Portugalaca od Lazara Carevića, kojeg procjenjuju kao golmana za visoke evropske domete.

Carević je dva puta branio gol reprezentacije Crne Gore.

Izvor: Vijesti