18-06-2024

Paštrovići protestovali zbog čestih nestanaka vode, pozivaju nadležne na odgovornost, najavljuju tužbe

Grupa građana nedavno se okupila u znak protesta u mjestu Blizikuće. Kako su kazali radovi u tom mjestu prouzrokuju nestanak vode u cijelom naselju Sveti Stefan i to već treći put u mjesec dana.

Paštrovići protestovali zbog čestih nestanaka vode, pozivaju nadležne na odgovornost, najavljuju tužbe | Radio Televizija Budva

Foto: printscreen/yt

Kako je objasnila jedna od građanki Darinka Grloman okupili su se zato što ispaštaju zbog nečije neodgovornosti.

"Praktično u mjesec dana Sveti Stefan već treći put ostaje bez vode, 1. i 2. maj 48 sati smo bili bez vode, 21. i 22. maj uveče je nešto kratko dolazila, opet su nas prije neki dan sačekale suve cijevi, sa tri radnika na terenu koji zbog ugroženosti svog života da počnu radove, jer se pojavilo klizište i ne smiju da uđu da krenu da rade jer mogu da ostanu zakopani. Čekali su bager do ko zna kad zato što je nedjelja. Zaista je sramotno da se ovo nama dešava u mjesec dana, da nemamo prvenstveno osnovne uslove za život, da ne možemo djecu da okupamo i spremimo ručak a već da ne pričamo o tome da ne možemo da dočekamo goste i da nismo u stanju da strancima objasnimo da su nam suve česme", istakla je Grloman u uzjavi za Polis.

Kako je naglasila problem je ljudski faktor.

"Kvarovi se dešavaju, ali može da se desi jednom u neka doba ako je u pitanju sama cijev a ne ljudski faktor. Mišljenja smo da se zaista radi o ljudskom faktoru zato što se na terenu uveliko radi, pojavilo se veliko klizište, tako da pošto se radi najvjerovatnije o ljudskom faktoru ovo zaista više nema smisla i vjerovatno da će da bude nekih tužbi u tom pravcu", kazala je ona.

Mještanin Pavle Kentera je kazao da se njegova porodica obraćala svim nadleđnim budvanskim institucijama.


Kentera; Foto: prinscreen

"Komunalnoj, građevinskoj inspekciji, Vodovodu i mogu da kažem da niko nije našao za shodno da u prethodnom periodu ovo bespravno gradilište ovdje obiđe i da provjeri da li postoji odgovarajuća dokumentacija i da li postoje odgovarajuće provjere o stanju terena. Ovdje su se izvodili radovi nekoliko dana kubici i kubici kamena su odveženi. Ovom prilikom javno pozivam direktora Vodovoda, da se obrati građanima kada će problem biti saniran. Imamo svi goste, živimo od turizma, sezona je takva kakva je i to malo gostiju što imamo da nam ne potjeraju, da nam komentari za ubuduće ne naruše ovu sezonu. Takođe pozivam zaštitnika imovinsko pravnih odnosa Opštine Budva da odgovori javno da li je bilo šta po ovom pitanju bilo pokrenuto i da li je napisana bilo kakava opomena ili kazna da se ovo zaustavi. Došli smo do broja tog investitora, razgovarali smo, on je rekao da je kupio nekoliko hiljada kvadratnih metara zemlje i ovom prilikom pozivam i moje Paštroviće da ne prodajemo svoju đedovinu, naši stari su u pečalbu išli, živjeli na kori leba i suvim smokvama, a mi danas mnogo ljepše i komfornije živimo da ne prodajemo ovo što nam je ostalo ovdje zarad naše djece i budućih generacija", poručio je Kentera.

Podsjećamo da su radovi u ovom dijelu grada uzrokovali podizanje i pucanje magistrale. Ekipa Polisa se uvjerila da je taj problem saniran ali i da se sanirani dio puta opet podiže, te da je pitanje dana kada će ovaj problem ponovo biti aktuelan.