04-10-2024

Plivači PVK Budva učestvuju na turniru u Sarajevu

Takmičari PVK Budva nastupiće 5. oktobra na prvom ovogodišnjem plivačkom turniru, pod nazivom "Plivački restart", koji se održava u Sarajevu.

Plivači PVK Budva učestvuju na turniru u Sarajevu | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva portala

Prema riječima Danijele Franete, trenerice PVK Budva, ovo takmičenje je posebno jer ima inkluzivni karakter, gdje učestvuju osobe sa invaliditetom zajedno sa ostalim plivačima. Iako ove godine ekipa Budve nije velika, šest iskusnih plivača predstavljaće klub, turnir je ključan za početak sezone i procjenu trenutne forme sportista.


Franeta je za program Radio Budve izjavila da su plivači spremni nakon četvoronedjeljnih priprema, ali da ne očekuje rekordne rezultate, budući da se takmičenje odvija u olimpijskom, 50-metarskom bazenu.

„Za ovaj period godine naši plivači su u izuzetno dobroj formi. Najbitnije nam je da vidimo gdje se nalazimo u ovom periodu sezone i da analiziramo rezultate prošle godine kako bismo planirali unapređenja“, naglasila je Franeta.

U nastavku sezone, PVK Budva očekuje nekoliko zahtjevnih međunarodnih nastupa, među kojima se izdvaja plivački miting "Skoplje Open", planiran za novembar.

„Prvi put nastupamo sa većom ekipom u svim uzrasnim kategorijama i veoma smo uzbuđeni zbog toga“, izjavila je Franeta.

Osim Skoplja, plivače očekuju još dva takmičenja u novembru, Kup u Trebinju i tradicionalni Kup "Novi Graz Challenge". Najveći izazov sezone biće Svjetsko prvenstvo u malim bazenima u Budimpešti, koje se održava u decembru.

Turnir u Sarajevu je tek početak intenzivne sezone za plivački klub Budva. Uz nastupe na domaćim i međunarodnim takmičenjima, očekuje ih naporna, ali uzbudljiva godina u kojoj će nastojati da postignu što bolje rezultate i predstave klub na visokom nivou.