04-10-2024

Transparentnost ključna u radu Kancelarije za borbu protiv korupcije

Kancelarija za borbu protiv korupcije, koja funkcioniše u okviru službe predsjednika Opštine Budva, ima za cilj jačanje transparentnosti u borbi protiv korupcije na lokalnom nivou. Prema riječima Nikolete Lutovac, predstavnice pomenute kancelarije, poverenje građana u ovoj oblasti raste.

Transparentnost ključna u radu Kancelarije za borbu protiv korupcije | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva portala

"Kancelarija funkcioniše u okviru službe predsjednika Opštine i vrši poslove iz svoje nadležnosti, od kojih bih istakla preventivno djelovanje u cilju borbe protiv korupcije na nivou lokalne samouprave, unaprijeđenje transparentnosti u odnosno na prethodni period. Pokazalo se da su građani stekli poverenje u rad Opštine, odnosno djelovanje Kancelarije za borbu protiv korupcije. Sa zadovoljstvom možemo da konstatujemo da se sve više budi svijest građana o štetnosti i negativnom uticaju korupcije, kako na pojedinice, tako i na sistem. Reaguje se i na najmanju sumnju postojanja korupcije, a službenici naše kancelarije uvijek su na raspolaganju", kazala je Lutovac za program Radija Budva.

Podsjećamo da građani prijave mogu da podnose potpisane i anonimne, po kojima se potom postupa u najkraćem mogućem roku.

"Ispituje se da li u konkretnom slučaju postoje elementi korupcije i ukoliko se utvrdi postojanje, prijava se prosljeđuje nadležnim organima na dalje postupanje", zaključila je Lutovac.