28-10-2024

Budva među najboljim ribolovnim gradovima van SAD-a

Budva je rangirana kao deveti najbolji ribolovni grad van SAD-a i vodeća ribolovna destinacija u Crnoj Gori za 2024. To pokazuje nova studija vodeće svjetske platforme za rezervaciju ribolovnih tura "FishingBooker".

Budva među najboljim ribolovnim gradovima van SAD-a | Radio Televizija Budva

(Foto: FishingBooker)

Studija je rangirala 266 najboljih ribolovnih destinacija van SAD-a prema pet kriterija, koristeći interne podatke s više od 40.000 ribolovnih tura u protekloj godini.

Budva zauzima 9. poziciju, dijeleći je sa Kepos (Kostarika) i Nasau (Bahami).

Zašto je Budva deveta na svijetu?

Budva je dobila 28 od ukupno mogućih 60 bodova. Zaradila je 28 od 50 poena.

Budva ostvaruje svoje najbolje rezultate u dvije od pet kategorija:

Prosječna ocjena za preporuku destinacije 10/10

Prosječna ocjena recenzija 10/10

Zanimljivo je napomenuti da je Split jedina druga destinacija u regiji koja se našla na 12 mjestu među 20 najboljih. Time se dodatno naglašava atraktivnost Jadrana u dinamičnom i konkurentnom svijetu ribolovnog turizma.

Rangiranja se temelje na pet ključnih tačaka, koristeći interne podatke FishingBooker-a. Kriterijumi su: broj dostupnih ribolovnih čartera, prosječna ocjena recenzija, prosječna ocjena za preporuku destinacije, broj vodiča sa nagradom "Angler’s Choice" (FishingBooker-ova nagrada za najbolje kapetane na platformi) i broj rezervacija.

Svi navedeni kriterijumi uzeti su u obzir za proteklu godinu. Da bi bilo koja lokacija bila uzeta u obzir, uslov je bio da se na tom mjestu u posljednjih 365 dana izvršilo najmanje 10 rezervacija.

O "FishingBooker"-u

"FishingBooker" je najveća svjetska platforma za povezivanje ribara i vodiča, s više od 47.000 ribolovnih tura dostupnih u više od 2.200 destinacija širom svijeta. "FishingBooker" olakšava organizaciju ribolovnih tura od 2013.

(RTCG)